notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

AVOP 2006! Január 9-tõl újra lehet Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program forrásokra pályázni

hirdetes

AVOP 2006! Január 9-tõl újra lehet Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program forrásokra pályázni

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ismét lehet jövõ hét elejétõl, 2006 január 9-tõl pályázni az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) forrásaira - tájékoztatta  Pásztohy András, az agrártárca politikai államtitkára az MTI-t csütörtökön.

AVOP pályázat 2006

Hatékony, üzletet hozó honlapkészítés, online marketing tanácsadás részletesebben ide kattintva!

Pályázat figyelés, pályázatírás, aktuális pályázatok itt!

Elmondta: 6,2 milliárd forint áll a gazdálkodók rendelkezésére, akik összesen hét jogcímen nyújthatják be pályázataikat az AVOP-pénzekre. 


    Aktuális AVOP pályázatok itt!

Az öntözési beruházások támogatására

 776 millió forint áll rendelkezésre. A projektérték felsõ határa 90 millió forint és a program megvalósítási költségének 45 százaléka EU-támogatás.

Kérdése van az AVOP pályázatokkal kapcsolatban? Tegye fel nekünk, válaszolunk! Díjmentes online pályázati tanácsadás a STandard-Team Kft oldalán! Online tanácsadás itt!


   

A meliorációs beruházások

megvalósításának segítésére 178 millió forint pályázati pénz fordítható, a projektérték felsõ határa ez esetben is 90 millió forint és az EU-támogatás mértéke 45 százalék lehet.

 
   

A fiatal gazdálkodók indulásának támogatására

 mintegy 463-660 millió forint áll rendelkezésre. Egyszeri tõkejuttatásként 6,375 millió forint vehetõ igénybe. Amennyiben a pályázó szaktanácsadásra is igényt tart, úgy az igénybe vehetõ összeg 7,650 millió forintra nõhet.

hirdetes


   

A szakmai tovább- és átképzést

 367 millió forinttal lehet támogatni. Az elszámolható költségek 90 százaléka támogatásként vehetõ igénybe. Amennyiben a program speciálisan a roma népességet érinti, úgy a támogatás mértéke 100 százalék lehet. A projektérték felsõ határa 90 millió forint.

 
   

A vidéki jövedelemszerzési lehetõségek bõvítésének segítésére

összesen 2,2 milliárd forint áll rendelkezésre. Az egyes programok megvalósításának felsõ határa 30 millió forint lehet és az uniós támogatás mértéke 45 százalékos lehet.

 

A mezõgazdasági vízkészlet-gazdálkodás korszerûsítésére

 2,088 milliárd forint fordítható. Az öntözõrendszerek fejlesztésére kollektív programok megvalósítása esetén  80 millió forintos felsõ projektérték-határig 75 százalékos támogatás vehetõ igénybe. A vízkár-elhárítást szolgáló beruházások megvalósítására maximum ugyancsak 80 millió forint vehetõ igénybe, a támogatási szint mértéke pedig szintén 75 százalék.

hirdetes


   

A földterület-fejlesztésre, meliorációs munkálatok segítésére

 133 millió forint áll rendelkezésre. A projektérték felsõ határa 25 millió forint, a támogatás mértéke pedig 75 százalékos.

 
    Pásztohy András hangsúlyozta: három évre - 2004-2006 között - az AVOP-programok finanszírozására 106 milliárd forint áll rendelkezésre. Ennek az összegnek 85 százalékát már pályázatokkal lekötötték. A rendelkezésre álló forrásokból 19 milliárd forintot vettek igénybe a gazdálkodók. Az érdeklõdést jelzi az államtitkár szerint, hogy a 106 milliárd forintos forrásra a gazdálkodók 160 milliárd forintnyi forrásigényt jelentettek be, azaz "túljegyezték" a lehetõségeket.
 
2005. január 5.

Hatékony, üzletet hozó honlapkészítés, online marketing tanácsadás részletesebben ide kattintva!

Pályázat figyelés, pályázatírás, aktuális pályázatok itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

copytesztelés

Egy reklám tesztelése és hatásának mérése a célcsoport körében. Tovább

Közösségi portál

Közösségi portálok - IWIW, Facebook, Twitter, Myspace és még sokan mások A közösségi... Tovább

Tovább a lexikonra