notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

AVOP - Agrár-és Vidékfejlesztési Operatív Program

hirdetes

AVOP - Agrár-és Vidékfejlesztési Operatív Program

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az AVOP pályázatok bírálati folyamata / 2

T A R T A L O M :
 
Hiánypótlás
Befogadás
Értékelés
Döntés
Kifogás

AVOP - Agrár-és Vidékfejlesztési Operatív Program

Az aktuális AVOP pályázatokat ide kattintva tekintheti meg! 

AVOP pályázatok megírására, ISO 9001, ISO 14001 rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

1. Hiánypótlás

A Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kirendeltsége egy alkalommal küld számunkra felszólítást pályázatunk hiányzó, vagy hibás részeinek pótlására. A hiánypótlás határideje a felszólítás kézhezvételétõl számított 15 nap.
A hiánypótlást követõen is hiányos, illetve a határidõ után hiánypótolt pályázat elutasításra kerül. Ez tehát azt jelenti, hogy csak egy alkalommal van lehetõségünk a hibák kijavítására.
Fontos, hogy ha a hiánypótlás az adatlapot is érinti, azt CD-R lemezen is be kell nyújtani.

A Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kirendeltsége egy alkalommal küld számunkra felszólítást pályázatunk hiányzó, vagy hibás részeinek pótlására. A hiánypótlás határideje a felszólítás kézhezvételétõl számított 15 nap. A hiánypótlást követõen is hiányos, illetve a határidõ után hiánypótolt pályázat elutasításra kerül. Ez tehát azt jelenti, hogy csak egy alkalommal van lehetõségünk a hibák kijavítására.Fontos, hogy ha a hiánypótlás az adatlapot is érinti, azt CD-R lemezen is be kell nyújtani.

 

Növényvédõszer, mûtrágya, vetõmag vásárlás, akciók itt!

2. Befogadás

 A jogosult és hiánytalan pályázatok befogadásra kerülnek, errõl az MVH értesítést küld számunkra. A fejlesztés/beruházás ettõl az idõponttól - saját felelõségre - megkezdhetõ!
Fontos, hogy a befogadó nyilatkozat kizárólag a pályázat jogosultsági követelményeinek való megfelelést, és a pályázat formai, teljességi és tartalmi megfelelõségét igazolja, nem jelenti a támogatás odaítélését!
Tehát a befogadó nyilatkozat nem jelenti, hogy sikeres a pályázatunk, csupán azt jelzi, hogy hibátlan.

 A jogosult és hiánytalan pályázatok befogadásra kerülnek, errõl az MVH értesítést küld számunkra. A fejlesztés/beruházás ettõl az idõponttól - saját felelõségre - megkezdhetõ!Fontos, hogy a befogadó nyilatkozat kizárólag a pályázat jogosultsági követelményeinek való megfelelést, és a pályázat formai, teljességi és tartalmi megfelelõségét igazolja, nem jelenti a támogatás odaítélését! Tehát a befogadó nyilatkozat nem jelenti, hogy sikeres a pályázatunk, csupán azt jelzi, hogy hibátlan.
hirdetes

3. Értékelés

 A pályázatok szakmailag és pénzügyileg, az egyes pályázati felhívások VIII. fejezetének 2. pontjában felsoroltak szempontok alapján kerülnek értékelésre.
A pályázatok egy pontozásos bírálati rendszer szerint kerülnek értékelésre, eszerint áll elõ egy sorrend az egyes pályázatok közt. Ezt a pontrendszer megtaláljuk a pályázati csomag kitöltési útmutatójában.
Az intézkedésenként meghatározott minimálisan elérendõ pontszám alatti pontszámú pályázatok elutasításra kerülnek. Ez is szem elõtt kell tehát tartanunk pályázatunk készítése során.

 A pályázatok szakmailag és pénzügyileg, az egyes pályázati felhívások VIII. fejezetének 2. pontjában felsoroltak szempontok alapján kerülnek értékelésre.A pályázatok egy pontozásos bírálati rendszer szerint kerülnek értékelésre, eszerint áll elõ egy sorrend az egyes pályázatok közt. Ezt a pontrendszer megtaláljuk a pályázati csomag kitöltési útmutatójában.Az intézkedésenként meghatározott minimálisan elérendõ pontszám alatti pontszámú pályázatok elutasításra kerülnek. Ez is szem elõtt kell tehát tartanunk pályázatunk készítése során.

4. Döntés


 Az MVH az elbírált pályázatokról országos rangsort készít az AVOP Döntés-elõkészítõ Bizottság részére. Ez a bizottság a rendelkezésre álló források erejéig javaslatot tesz az AVOP Irányító Hatóság vezetõjének a támogatási döntés meghozatalára.
 Ha pályázatunk támogatást nyer, akkor errõl értesítést kapunk, és nem sokkal ez után aláírhatjuk a támogatási szerzõdést. Ha pályázatunk esetleg sikertelen volt, és elutasították, errõl is értesítést kapunk.

hirdetes
 Az MVH az elbírált pályázatokról országos rangsort készít az AVOP Döntés-elõkészítõ Bizottság részére. Ez a bizottság a rendelkezésre álló források erejéig javaslatot tesz az AVOP Irányító Hatóság vezetõjének a támogatási döntés meghozatalára.  Ha pályázatunk támogatást nyer, akkor errõl értesítést kapunk, és nem sokkal ez után aláírhatjuk a támogatási szerzõdést. Ha pályázatunk esetleg sikertelen volt, és elutasították, errõl is értesítést kapunk.

5. Kifogás

 Az MVH elutasító döntésével szemben egy alkalommal kifogással élhetünk. Ezt írásban az MVH elnökéhez címzett, és a Kirendeltségekhez benyújtott levél formájában tehetjük meg, a döntés kézhezvételétõl számított 15 napon belül.
 A kifogás a benyújtástól számított 30 napon belül kerül elbírálásra. A döntés ellen további jogorvoslatnak helye nincs.

 Az MVH elutasító döntésével szemben egy alkalommal kifogással élhetünk. Ezt írásban az MVH elnökéhez címzett, és a Kirendeltségekhez benyújtott levél formájában tehetjük meg, a döntés kézhezvételétõl számított 15 napon belül. A kifogás a benyújtástól számított 30 napon belül kerül elbírálásra. A döntés ellen további jogorvoslatnak helye nincs.

2005. március 12.                 Kovács Tamás

ISO 9001, ISO 14001 rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Az aktuális AVOP pályázatokat ide kattintva tekintheti meg! 

AVOP pályázatok megírására, ISO 9001, ISO 14001 rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

 

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium ELÉRHETŐSÉGEK: 1055 Budapest, Kossuth... Tovább

minõségjellemzõ

terméknek, folyamatnak, vagy rendszernek egy követelménnyel kapcsolatos saját... Tovább

Tovább a lexikonra