notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

AVOP és gabonaintervenció

hirdetes

AVOP és gabonaintervenció

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Sokat emlegetett szó manapság a mezõgazdaságban a gabonaintervenció. A hazai raktározási lehetõségek azonban hiányosak. Magyarországon ezért hamarosan intervenciós raktárépítési program indul, és az Agrár-, és Vidékfejlesztési Operatív Program is vonzó pályázati lehetõséget kínál.

Az aktuális AVOP pályázatokat ide kattintva tekintheti meg! 

AVOP pályázatok megírására, ISO 9001, ISO 14001, EUREP GAP rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának hatálya alá tartozó gabonaintervenció célja a gabonapiac stabilizálása és a gabonaszektor mezõgazdasági termelõinek megfelelõ életszínvonal biztosítása. A gabonaintervenció elsõ lépése a felvásárlás, amelynek során a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (a továbbiakban: MVH) megvásárolja a vonatkozó hatályos jogszabályoknak megfelelõen felajánlott gabonaféléket.

 

Magyarországon pillanatnyilag 4 millió tonnányi az intervenciós felajánlás, de a prognózisok szerint összességében 5,5-5,8 millió tonnás felajánlás várható. Ennek elõrehaladását elsõsorban a raktárhiány gátolja: összesen 800 ezer tonna körüli a raktárra vételi lehetõség, és körülbelül további 1,2-1,3 millió tonna tárolótérrõl van szerzõdés.

hirdetes

 

Az intervenciós raktárakra vonatkozó követelményeket az intervenciós gabonaraktárakkal és rizsraktárakkal szembeni követelményekrõl szóló 67/2004. (IV. 29.) FVM rendelet, illetve az ennek módosítását leíró 143/2004. (IX. 30.) FVM rendelet szabályozza.

 

Az intervenciós raktárakkal szemben támasztott legfontosabb követelmények: a tárolók beázás-mentessége, a számítógépes nyilvántartás, a közúti megközelíthetõség, a megfelelõ állapotú beton padozat, a megfelelõ csapadékvíz elvezetés, és a minõsítõ laboreszközök, mintavevõ, mintaosztó eszközök megléte. A rendelet elõírása szerint a raktár technológiája 20-30 t/óra ki-, illetve betárolási sebességet kell, hogy biztosítson, és az épület anyagától függõen minimum 1000-3000 t befogadóképességgel kell rendelkeznie.

hirdetes

 

Az intervenciós raktárakra nagyon nagy szükség van ma Magyarországon, mûködésükre pedig hosszú távon szükség lesz, így az egyik legjövedelmezõbb beruházásnak tekinthetõ, ráadásul jelentõs állami és EU támogatás nyerhetõ el építésükre.

 

Amennyiben tervezi egy ilyen beruházás megvalósítását, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi készséggel állunk rendelkezésére a pályázat összeállításában, gondozásában.

Az aktuális AVOP pályázatokat ide kattintva tekintheti meg! 

AVOP pályázatok megírására, ISO 9001, ISO 14001 rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

mérõeszköz

mérõmûszer, szoftver, etalon, anyagminta, segédberendezés, vagy ezek kombinációja,... Tovább

eljárás

egy tevékenység vagy egy folyamat elvégzésének elõírt módja 1.... Tovább

Tovább a lexikonra