notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Támogatások

hirdetes

Támogatások

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Gráf József

Még az idén kifizetjük a 90 milliárd forint értékû, uniós terület alapú támogatást

Támogatások

 Az Európai Uniótól megkaptunk a mai nap folyamán azt az utolsó, nagyságát tekintve 22 milliárd forintnyi összeget, amelynek a megérkezése bizonytalan volt, így az összes, még bentmaradt támogatást ki tudjuk fizetni az idén a gazdáknak - jelentette be Gráf József egy agrárfórumon hétfõn, Jászapátin.
 

Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal


A földmûvelésügyi miniszter hozzátette: csütörtökön a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalban fog intézkedni, így még az idén kifizetésre kerül a 90 milliárd forint értékû, uniós SAPS terület alapú támogatás.
 
"Reméljük postai vagy technikai dolog nem jön közbe, a pénz itt van" - fogalmazott.
 

Agrártámogatások

Gráf József a 2006-ra szóló agrártámogatásokat azzal vezette be, hogy a december 19-ei parlamenti zárószavazás még hátra van, de ez remélhetõleg "nem írja át" a 400 milliárd forintos támogatási rendszert.

hirdetes
 
Ennek a pénznek 60 százalékát az Európai Unió, 40 százalékát a hazai központi büdzsé biztosítja - emlékeztetett.
 
A szaktárca vezetõje a pénzfelhasználás kapcsán hangsúlyozta, az elsõ és mindent megelõzõ az állattenyésztés támogatása, hogy az ágazat 15-18 éves visszafejlõdését megállítsák. Jóllehet, egy év alatt nem lehet látványos fordulatot elérni, de legalább az irányt ki kell jelölni - fûzte hozzá.
 
A következõ, amire sok pénz áldozunk majd, a magyar termékek védelme és megerõsítése egy igen hatékony agrármarketing tevékenységgel - jelezte a FVM elsõ embere.
hirdetes
 
Ennek kapcsán annak a reményének adott hangot, hogy a magyar emberek a karácsonyi és szilveszteri nagy bevásárláskor a hazai élelmiszeripari produktumokat részesítik elõnyben, még "ha egy picit drágább is az árszínvonaluk" mint a bizonytalan eredetû külföldieké.
 
Gráf József az agrárfórum elõtt átadta rendeltetésének a Jászapáti 2000 Mezõgazdasági ZRt.-nél az AVOP támogatással elkészült terménytárolót. A munkálatok összes költsége 200 millió forintot tett ki, ebbõl az AVOP támogatás 90 millió forint volt. A 15 ezer tonna szemes termény befogadására alkalmas tornyok feltöltése szeptember kezdõdött, az átadásra kihasználtsága teljessé vált.  


Forrás: MTI

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

minõség

annak mértéke, hogy mennyire teljesíti a saját jellemzõk egy csoportja a... Tovább

szervezet

munkatársak csoportja és feltételrendszer, a felelõsségi körök, a hatáskörök és a... Tovább

Tovább a lexikonra