notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az 5G helyzete a nagyvilágban: a rendkívül vitatott technológia bevezetése 18 országban

hirdetes

Az 5G helyzete a nagyvilágban: Hol tart a technológia, és mit jelent ez az internet jövőjére nézve?

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az utóbbi hónapokban egyre sűrűbben hallhattunk a meglepően vitatott 5G technológiáról, ami a jelenleg szabványként használt 4G-s kapcsolatokat hivatott lényegesen gyorsabbra váltani. A telekommunikációs szervezetek 18 országban tervezik bevezetni az 5G-t 2019 végéig, 2020-ban pedig már a világ országainak több, mint 25%-ában használhatjuk majd a technológia előnyeit.

Az 5G technológia jelentőssége

Nem gondolnád mekkora fontossággal bír az 5G technológia

A globális 5G előny megszerzése számos ország számára nemzeti prioritást jelent, hiszen a verseny győztese a becslések szerint akár egy évtizednyi előnyhöz is juthat ezzel. Az 5G elterjedése rendkívül fontos mai, összekapcsolt világunk számára, hiszen nemcsak jelentős technikai újdonságokat tesz majd lehetővé, hanem a régieket is megerősítheti.

Az 5G a negyedik ipari forradalom egyik létfontosságú eleme lesz, és a hozzá kapcsolódó technológiákkal együtt előreláthatólag 2,2 trillió dollárral járulnak majd hozzá a világgazdaság működéséhez a következő 15 évben.

Kik vannak versenyben?

 

A Business Insider Intelligence jelentése (a Global 5G Landscape Report) szerint három ország – az Egyesült Államok, Dél-Korea, és Kína – áll az 5G forradalma élén, amin senki sem lepőik meg. A jelentés e három ország jelenlegi 5G állapotát foglalja össze, áttekintést kínálva arról, hogy milyen tényezők járulnak hozzá a technológia fejlődéséhez (és melyek hátráltatják azt). A jelentés továbbá számba veszi az országok jelentősebb telekommunikációs cégeit, betekintést nyújt abba, hogy hogyan tervezik kiépíteni az 5G-t, illetve hogy milyen lehetőségek állnak e vállalatok rendelkezésére.

hirdetes

Az Egyesült Államok helyzete az 5G technológiáért folytatott harcban

Az Egyesült Államok 2018-ban indította be a világ első kereskedelmi 5G szolgáltatásait, és 2019 végére kétszer annyi ilyen szolgáltatással rendelkezik majd, mint a lista második helyezettje. Az USA azzal a stratégiával igyekszik előnyt szerezni, amelyet a 4G átvételekor is sikeresen alkalmazott. Ez a módszer lehetőséget kínál az 5G operátorok számára, hogy saját stratégiájukkal közelíthessék meg az átvételt, ami versenyt gerjeszt és innovációra, illetve befektetésre ösztönzi a játékosokat.

Dél-Korea helyzete az 5G technológiáért folytatott harcban

hirdetes

Dél-Korea volt a második ország a világban, ahol 5G hálózat jelent meg, és jó irányban halad a világszintű dominancia irányába. Az ország szélsebes 5G fejlesztéseit annak köszönheti, hogy az állam gyakorlati megközelítéssel igyekszik szabályozni az ország telekommunikációs iparát. Dél-Korea 5G-re való átállóinak száma már most gyorsabban bővül, mint anno a 4G megjelenése idején.

Kína helyzete az 5G technológiáért folytatott harcban

A világ legnagyobb mobilpiacával rendelkező Kína 2025-re a legnagyobb 5G piacává is válhat kapcsolatok tekintetében. A kínai kormányzati szervek több politikai kezdeményezést is támogatnak, amelyek segíthetnek az országot a globális 5G verseny élére helyezni. A kísérletek már folynak, hogy év végéig megvalósulhasson az 5G kereskedelmi bevezetése.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

geocentrikus marketingstratégia

A vállalat minden piacon azonos marketingtevékenységet valósít meg. Tovább

audit

auditbizonyítékok nyerésére és ezek objektív kiértékelésére irányuló... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek