notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az intelligencia 7 típusa: ez az intelligencia típus kell leginkább a sikerhez

hirdetes

Az intelligencia hét típusa- mutatjuk melyik kell a sikerhez leginkább

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az intelligencia 7 fő típusa, és az az egy, amely a sikert meghatátozza

4. Az intelligencia típusai: Térbeli

A térbeli intelligenciával rendelkezők erősségei a vizualizáció, a művészet és a design, továbbá a rejtvények megoldásában is kiválóak. Az ilyen emberek agyának jobb oldala dominánsabb, és a hagyományos oktatásban gyakran nem teljesítenek jól. Ezt a „hiányosságot” azonban átlag feletti művészi érzékükkel és alkotókészségükkel ellensúlyozzák – ők a legkiválóbb művészek, beltéri designerek, divatdiktátorok és így tovább.

5. Az intelligencia típusai: Muzikális

Az muzikális intelligenciával megáldottak fokozottan érzékenyek a ritmusra, a hangmagasságra, a dallamokra és a zene egyéb alkotóelemeire. Ezek az emberek jól használják a hangjukat és/vagy jól bánnak a hangszerekkel. Ők sem teljesítenek igazán jól a hagyományos oktatásban, de zenés környezetben övék az első és az utolsó szó. Remek zenészek és más előadóművészek kerülnek ki közülük.

6. Az intelligencia típusai: Interperszonális

hirdetes

A fokozott interperszonális intelligenciával rendelkezőknek nem esik nehezére a kommunikáció. Ők az extrovertált személyiségek, akik könnyedén felmérik mások hangulatát, érzelmeit, temperamentumát és motivációit. Ezek az emberek nagyon népszerűek az iskolában, és általában ők kerülnek a hallgatói önkormányzatok és hasonló oktatási csoportok vezető pozícióiba is. Belőlük lesznek az értékesítők, a politikusok, a tanárok és a közösségi munkások.

7. Az intelligencia típusai: Intraperszonális

hirdetes

A gyakran érzelmi intelligenciának is nevezett intraperszonális intelligenciával rendelkezők az önszemlélésben teljesítenek az átlag felett. Ha valakinek magas intraperszonális intelligenciája van, az egy nagyon mély szinten érti meg önmagát, ismeri a saját erősségeit és hiányosságait, és tisztában van vele, hogy mi teszi igazán egyedivé. Ezek az emberek jól bánnak az érzelmeikkel, ezért az intraperszonális intelligencia óriási előnyt jelent a stresszes környezetekben.

Változatos intelligenciák hálózata

Mint fentebb említettük, fontos, hogy az ember tisztában legyen saját erősségeivel és hiányosságaival. Ha eljutsz erre a pontra, akkor elkezdhetsz kiépíteni magad köré egy olyan emberekből álló hálózatot, akiknek erősségei kiegészítik a te hiányosságaidat. Az eredmény egy változatos intelligenciákat felsorakoztató hálózat lesz.

Ha például erős vagy üzleti téren, de a számoktól megfájdul a fejed, akkor szükséged lesz valakire magad mellé, aki nyomon követi pénzügyeidet – ilyen emberek a könyvelők a maguk fokozott matematikai intelligenciájával. Ha egy könyvet szeretnél kiadni, de nem bánsz kifejezetten ügyesen a szavakkal, akkor egy erős verbális és nyelvi intelligenciával megáldott segítőre lesz szükséged – egy szerkesztőre.

Milyen intelligenciára van szükség a sikerhez?- Lapozz, hogy megtudd a választ!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

dokumentum

információ és annak hordozója PÉLDA: Feljegyzés , elõírás, eljárás-dokumentum, rajz,... Tovább

Barter

Egy médiatulajdonos reklámidőt vagy hirdetési felületet biztosít más szolgáltatásért,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kultúra Tudomány