notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A kormány által kiadott intézkedések után az OTP Bank szinte azonnal szigorított a hitelfelvételen

hirdetes

A kormány által kiadott intézkedések után az OTP Bank szinte azonnal szigorított a hitelfelvételen

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A koronavírus járvány miatt kialakult gazdasági helyzetre való tekintettel a kormány kiadott egy gazdasági mentőcsomagot amiről ITT írtunk részletesen. Ebben pedig külön kitért a pénzintézeteket érintő szabályzásokat is hoztak, amiről szintén írtunk már bővebben, méghozzá ITT. Magyarország vezető kereskedelmi bankja, az OTP pedig szinte azonnal reagált az intézkedésekre, és szigorított a hitelfelvételt.

OTP olcsóbb hitelek, szigorúbb feltételek

Az OTP Bank szigorítja a hitelfelvételt

A OTP Bank jelezte, amíg nem dolgozza ki részletesen az új, a rendeletnek megfelelő fogyasztási hitelkonstrukciókat, addig nem tud kiadni ilyen hiteleket. Előreláthatólag azonban az alacsony THM-ű hiteleknek meg lesz a böjtje, mégpedig a szigorú feltételek. Ezek pedig a jelzáloghiteleken túl a babváró hiteleket is érinthetik.

Ilyen feltételek szabott OTP Bank

A bank növelte a hitelek felvételéhez szükséges alapjövedelmet a jelzáloghiteleknél, és a babváróhiteleknél is, mégpedig 75 000-ról 100 000 Forintra. Ezentúl az áruhitelek felvételének a feltételét is növelték, 75 000 Forint minimum jövedelemre (40 000 Forintról). Az alapjövedelem közé az alábbi forrásokat nem számítja bele a bank: osztalék, napidíj, külföldről származó jövedelmek, valamint bérletidíj. Ingatlanhitelek, valamint babváróhitelek elvételekor továbbá nem fogadják el a határozott idejű munkaviszonyt igazolásképpen, kivételt képez ez alól, ha az igénylő honvédségi vagy magyar minisztériumi alkalmazott. A folyamatban lévő igénylésekre is ez az új szabály vonatkozik. Így sajnos sokan eleshetnek a várt hiteltől, amennyiben nem felelnek meg az új kritériumoknak. 

hirdetes
hirdetes

Mi lesz akkor a kedvezményes hitelekkel?

Bár a kormány csökkentette a lakosság számára a teljeshiteldíj mutatókat, kérés még, hogy a bankok milyen feltételekkel kínálják majd ezeket. Ahogy az OTP magatartásában is láthatjuk, valószínűleg szigorodni fognak a hitelfelvételek, hiszen olcsón hitelt adni, csak alacsony kockázati költségek mellett lehetséges. Tehát arra lehet számítani, hogy az összes kereskedelmi bank szigorítani fog mind a alkosságnak, mind a vállaltoknak szánt hitelek feltételrendszerén. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Azbeszt-gumi tömítőlemez

 Azbeszt-gumi tömítőlemez, tömítőanyag (IT lemez): az IT-lemezeket úgy készítik, hogy... Tovább

minõségirányítási kézikönyv

dokumentum, amely meghatározza egy szervezet minõségirányítási rendszerét ... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Gazdaság Hírek