notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A koronavírus gazdasági hatása: Az otthonmaradás hatása a gazdaságra döbbenetes számokban a koronavírus alatt

hirdetes

Az otthonmaradás hatása a gazdaságra a koronavírus alatt

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A koronavírus gazdasági hatása. ezt okozta az otthonmaradás

Növekedett a videóstreaming előfizetők száma is

A videóstreaming (azaz a videók online megtekintése) is sokkal népszerűbbé vált az elmúlt évtized során, azonban 2019-ben történt először, hogy a streaming szolgáltatásokra előfizetők száma (613 millió) világszinten meghaladta a kábeltévére előfizető ügyfelekét (556 millió). Most, hogy a kormányok és önkormányzatok a legtöbb helyen otthonmaradásra intik az embereket, a streaming szolgáltatók is jelentős növekedést tapasztalnak. A nemrégiben indult Disney+ előfizetőinek száma például 75%-kal növekedett Február eleje óta, és az egész szolgáltatás fennállása első 5 hónapja alatt több, mint 50 millió előfizetőt szedett össze.

Kínában eközben a január 25-ei holdújév utáni 20 napos időszakban 3,9 millió dollárra csökkentek a mozik bevételei, ami egy elképesztő visszaesés az a 2019 év elején számolt 1,5 milliárd dolláros összeghez képest. Nem tudni, hogy az emberek mikor térhetnek vissza a mozikba, de abban biztosak lehetünk, hogy az otthoni szórakoztató szolgáltatásoknak temérdek lehetőségük lesz a növekedésre, amíg az emberek igyekeznek minél többet otthon maradni.

hirdetes

A Zoom nagyon jól járt a koronavírus miatt

A koronavírus által előidézett helyzet egyik legnagyobb játékosa a videós meetingeket és csapatmunkát elősegítő Zoom Video lett, és ez jó eséllyel örökre megváltoztatja majd a munkavégzés menetét. A Zoom részvényei március 13-ra 58%-ot emelkedtek, míg az 500 legnagyobb amerikai vállalat tőzsdei teljesítményét mérő S&P 500 közel 16%-ot esett vissza az előző év azonos időszakához képest.

hirdetes

Habár néhány amerikai állam már enyhíteni kezdte a korlátozásait, rengetegen még mindig otthonról végzik a munkájukat. Ehhez olyan új, digitális együttműködést elősegítő eszközöket is felhasználhatnak, amelyek segítségével interaktív workshopokat, és más nagyobb meetingeket és előadásokat is tarthatnak anélkül, hogy el kellene hagyniuk otthonokat.

Legyen szó általános iskolai tanításról vagy egyetemi képzésekről, a legtöbb helyen az online oktatás minden szintje is átalakulóban van. Az online technológiák és a kényszerhelyzet drasztikusan átformálja azokat az oktatási rendszereket, amelyek mindig is igyekeztek elhatárolódni a változtatásoktól. Talán a rendkívüli helyzetnek köszönhetően ezek az intézmények is rájönnek majd, hogy megéri haladni a korral.

Sok minden változott a koronavírus hatására 

Túl korai megjósolni a koronavírus végleges gazdasági, társadalmi és környezeti hatásait, de abban biztosak lehetünk, hogy a fogyasztók preferenciái drasztikus változáson mennek majd keresztül, ahogy egyre több ember fedezi fel az otthoni vásárlás, munkavégzés, tanulás és szórakozás kényelmét.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

előirányzott eladás

Az értékesítés várt volumenének konzervatív becslése. Rendszerint a jelenlegi... Tovább

szervezeti vásárlás

Olyan döntéshozatali folyamat, amely során a formális szervezetek megteremtik az igényt a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek