notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az új influenza segített a Glaxonak,H1N1 vírus elleni harcban használt Relenza nevű gyógyszer,EU által engedélyezett oltóanyag,Pandemrix,11 százalékos profitnövekedés

hirdetes

Az új influenza segített a Glaxonak

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az új influenza elleni gyógyszere jó eladásai 11 százalékos profitnövekedéshez segítették a harmadik negyedévben a brit-amerikai GlaxoSmithKline-t, Európa vezető gyógyszergyártóját, amelyet a generikus készítmények versenye szorongat. A cég 1,44 milliárd fontos adózott eredményt jelentett a negyedévről az egy évvel korábbi 1,29 milliárd font után. A bevételek 15 százalékkal, 6,76 milliárd fontra nőttek.

Új influenza elleni oltóanyag

A cég a H1N1 vírus elleni harcban használt Relenza nevű gyógyszere mellett nagy reményeket fűz az új influenza elleni vakcina gyártásához. A Glaxo az egyike azon cégeknek amely az EU által engedélyezett oltóanyagot gyárthat.

A GlaxoSmithKline október eleji bejelentése szerint a kormányok eddig 440 millió adagot rendeltek a cég Pandemrix nevű, H1N1 vírus elleni vakcinájából. Augusztusban a Glaxo azt közölte, hogy 291 millió adag oltóanyagra van már megrendelése, azóta 22 újabb kormány lépett a megrendelők sorába, összesen 149 millió adag megvásárlásával.

A második negyedben is 11 százalékkal növelte nyereségét az egy évvel korábbihoz képest a világ nagyságra második, Európa vezető gyógyszergyára. A felzárkózó piacokon elért jó eredmények segítették a céget, ellensúlyozva a gyenge amerikai szereplést. Adózott eredménye 1,46 milliárd font volt a tavalyi második negyedévi 1,31 milliárd font helyett. A bevétel 15 százalékkal 6,75 milliárd fontra nőtt az egy évvel korábbi 5,87 milliárd fonthoz képest, főleg a font gyengesége miatt, változatlan árfolyamon számolva azonban 2 százalékkal esett.

hirdetes

A cég profitja még 13 százalékkal csökkent az első negyedévben - miután a tavalyi utolsó negyedévben is 10 százalékkal esett -, mert akkor az erős európai és feltörekvő piaci eladások még nem tudták kellően ellensúlyozni amerikai üzletének gyengélkedését.

Forrás: www.klikkbank.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

infrastruktúra

<szervezet> egy szervezet mûködéséhez szükséges feltételek, berendezések és... Tovább

haszonkulcsos árképzés

A vállalat az összes költségeit figyelembe véve meghatározza, hogy hány százalékos hasznot... Tovább

Tovább a lexikonra