notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mire lehet jó egy belsõ auditori tanfolyam?

hirdetes

Mire lehet jó egy belsõ auditori tanfolyam?

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Mi másra, mint arra, hogy legyen a vállalatnál egy megfelelõ papírral rendelkezõ munkatárs, így legyen tanúsítvány. Esetleg arra, hogy valaki képes legyen megtartani az ISO 9001 által elõírt belsõ auditot, és ne kelljen ezért évente fizetni egy tanácsadónak. De mit mondanak azok, akik már részt vettek a STandard-Team Kft. által tartott belsõ auditor tanfolyamon?

Mire lehet jó egy belsõ auditori tanfolyam?

Minden tanfolyamot követõen összegyûjtjük a résztvevõk tapasztalatát, észrevételeit, melyeket felhasználunk a szervezés, a tanagyag, a képzés fejlesztéséhez. Ezekben a visszajelzésekben a tanfolyam résztvevõi leírják azt is, mire tudják használni a megszerzett ismereteket. Most ezeket foglaljuk össze.

ISO 9001

A vállalatok többsége vevõi igényre vezeti be az ISO 9001 minõségirányítási szabvány szerinti rendszert. Ha a felkészítést végzõ nem áll a helyzet magaslatán, akkor csak az látható, hogy az ISO 9001 tanúsítvány segítségével munkát lehet kapni, tendereken indulni. A belsõ auditori tanfolyamok résztvevõi közül a legtöbben azt fogalmazták meg, hogy végre megtudták, hogy az ISO 9001 a papíron kívül valami mást is jelent. Mégpedig legnagyobb meglepetésükre nem valami elméletrõl, vagy csak a nagy gyártók által használható rendszerrõl van szó, hanem egyszerû, a napi gyakorlatba könnyen beépíthetõ módszerekrõl, technikákról, melyek segítik a mûködés hatékonyságát.

hirdetes

Belsõ auditori tanfolyam

Vannak a belsõ auditori tanfolyamoknak olyan résztvevõi is, akik már ismerik az ISO 9001 szabványt vannak tapasztalataik arról is, mit kérnek számon az auditokon. Õk azok, akik a bizonyítvány miatt jönnek el a tanfolyamra. És õk azok, akik azt mondták, a tanfolyamunkon rájöttek, hogy az auditokon túl is van élet, vagyis a minõségirányítási rendszer nem (csak) arra való, hogy megfeleljen a tanúsító igényeinek. A tanfolyam gyakorlatai során olyan látásmódot lehet elsajátítani, melynek segítéségével más szemmel tudják nézni a cégüket, annak mûködését. Ez a szemléletmód nem csak a belsõ auditok során használható. Akkor is hasznos, mikor egyszerûen csak „dolgoznak”. Sõt, akár a magánéletben is használhatók azok a kommunikációs eszközök, kérdezés és meghallgatás technikák, melyet belsõ auditorokként sajátítanak el.

hirdetes

„más látásmód”

De mit jelent ez a „más látásmód” a gyakorlatban? Mi másról szólhat egy belsõ audit, mint hogy az ISO 9001 szerint írjunk audit tervet, jegyzõkönyvet? Az auditornak az a dolga, hogy megnézze, vezetik-e a munkatársak az elõírt feljegyzéseket, és ezt pontosan dokumentálja? Vagy ennél kicsit többet, hasznosabbat is csinálhat? Ha szeretnél választ kapni ezekre a kérdésekre vegyél részt a STandard-Team Kft. belsõ auditori tanfolyamán!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

auditcsoport

egy, vagy több auditor , aki auditot végez 1. MEGJEGYZÉS: Az... Tovább

franchise

Termelők, nagykereskedők és más szolgáltató szervezetek mint rendszergazdák és független... Tovább

Tovább a lexikonra