Elindult a digitális baleseti kárbejelentés

Már okostelefonon is tehetünk baleseti kárbejelentést

SzSz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Január 8-tól már mobilon is elintézhetjük a balesetek utáni helyszíni adminisztratív teendőket a Magyar Biztosító Szövetségének (MABISZ) legújabb fejlesztésének köszönhetően. A MABISZ új, digitális kárbejelentője egyenértékű a hagyományos “kék-sárga” nyomtatvánnyal, így ha nincs kéznél egy ilyen dokumentum nem kell megijednünk. 

Ekar bejelentő

Az applikációt a fejlesztők a felhasználók segítségével találták ki pontosan, milyen legyen. Az appilkáció átláthatóbb és gyorsabb kárbejelentést tesz lehetővé baleset során. Az alkalmazás arra is lehetőséget ad szerkesztőmodulja révén, hogy a felhasználók egyszerűen és jól feldolgozhatóan készíthetik el a baleset felvázolását ábrákkal. 

 

 

Baleset esetén könnyedén kiválasztható a baleset típusa, sőt GPS meghatározás segítségével a baleset helye, illetve rövid időn belül a kötelező biztosítások QR-kódos bevitele is lehetséges lesz, amely még gyorsabb adatfelvételt fog biztosítani. 

 


A baleseti bejelentőn megadott adatok, esetleírás és vázlatrajz alapján próbálnak tisztán látni a biztosítók a baleset ügyében, ezért nagyon fontos, hogy minden szükséges sor pontosan ki legyen töltve. Emellett az applikáció figyelmeztet az üresen hagyott kötelezően kitöltendő sorokra is, hogy minden szükséges adat meglegyen. Ezt a papíralapú kitöltéseknél sokszor üresen hagyták a felek, ami miatt a kárrendezés akár több évig is elhúzódhat. Ugyanez a helyzet az felek aláírásával is, amely szintén kötelezően kitöltendő adatrész. 

hirdetes

 

Ekar bejelentő

 

A baleset rajzos felvázolását is sokan eddig kihagyták, az esetleges téves tájékoztatások miatt, azonban az alkalmazás segítségével ez is nagyon könnyen megoldható a felhasználható ikonokkal. Az ikonok között gépjárművek, utak, kereszteződések, táblák, tereptárgyak, állatok is megtalálhatóak, de ha szükséges szabad kézzel is lehet bele rajzolni. 

 

hirdetes

 

Egyszerűbb beküldés a biztosító felé 

Egy baleset után a károkozónak és a károsultnak is jelentkeznie kell saját biztosítójánál. A károkóznak erre 5, még a károsultnak 30 napja van arra, hogy a saját kárigényét bejelentse. Sok esetben a felek ebben is mulasztottak az elmúlt évek tapasztalatai szerint, viszont az applikáció segítésével sokkal egyszerűbb módja lesz a bejelentésnek. 

 

 

A kitöltött adatokat egy gombnyomással át lehet küldeni a biztosító felé, sőt a bejelentésről a pdf formátumú kárbejelentőről emailben is küld értesítést a rendszer minden érintettnek. Ezután a felek biztosítói a kárbejelentő elemzése után felveszik a kapcsolatot a bejelentőkkel. 

 

 

Kevesen tudják, hogy amennyiben nem történik személyi sérülés, akkor nem feltétlenül kell rendőri intézkedés, elég a baleseti bejelentést megtenni az alkalmazás segítségével. Az alkalmazás letölthető az ekar.hu oldalról Android és IOS készülékekre egyaránt. 

 

Forrás: hvg

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Egyre többet költ és vásárol a magyar lakosság

2019-02-14

Egyre többet költ és vásárol a magyar lakosság

Jelentősen emelkedett a lakossági fogyasztás az elmúlt évben. Egy felmérés alapján a mintegy 18 ezer kiskereskedelmi egységben mintegy 2300 milliárd forint volt az éves forgalom. A gyártói és a diszkontáruházak a legnépszerűbbek.

Nagyon megijedtek a svédek, kongatják a vészharangot, mert 78 centivel nőhet a tengerszint

2019-02-18

Nagyon megijedtek a svédek, kongatják a vészharangot, mert 78 centivel nőhet...

Terveket szőnek svédországi települések a klímaváltozás okozta tengerszint-emelkedés következményeinek kivédésére – jelentette az SVT svéd köztévé. Egyre valószínűbb, hogy felhúznak egy 21 kilométer hosszú védművet is. Valahol már nem hajlandók biztosítást sem kötni vonatkozó káresetekre.

Az utolsó utáni pillanatban talán megmenekülhet a Földön már csak két példányban élő orrszarvú

2019-02-18

Az utolsó utáni pillanatban talán megmenekülhet a Földön már csak két...

Az orrszarvú-lombikprogram tökéletesítésén dolgoznak kutatók, akik nem adják fel a reményt, hogy megmentsék az északi szélesszájú orrszarvút a kihalástól. Már csupán két ilyen állat él a Földön, mindkettő nőstény és nem lehetnek utódaik.

Érdekes eredményeket hozott a NASA páratlan ikerkutatása

2019-02-18

Érdekes eredményeket hozott a NASA páratlan ikerkutatása

Magas szintű készültségben volt Scott Kelly amerikai űrhajós immunrendszere és megváltozott egyes génjeinek aktivitása a Földön maradt ikertestvéréhez képest, amikor az amerikai űrhajós 2015 és 2016 márciusa között majdnem egy évet dolgozott a Nemzetközi Űrállomáson – jelentették be kutatók.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
Gazdaság Hírek

Szótár

public relations

A PR azon programok összessége, amelyeket azért alakítottak ki, hogy támogassák vagy... Tovább

folyamatos fejlesztés

ismétlõdõ tevékenység a követelmények teljesítési képességének növelésére ... Tovább

Tovább a lexikonra