notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Elindult a digitális baleseti kárbejelentés

hirdetes

Már okostelefonon is tehetünk baleseti kárbejelentést

SzSz
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Január 8-tól már mobilon is elintézhetjük a balesetek utáni helyszíni adminisztratív teendőket a Magyar Biztosító Szövetségének (MABISZ) legújabb fejlesztésének köszönhetően. A MABISZ új, digitális kárbejelentője egyenértékű a hagyományos “kék-sárga” nyomtatvánnyal, így ha nincs kéznél egy ilyen dokumentum nem kell megijednünk. 

Ekar bejelentő

Az applikációt a fejlesztők a felhasználók segítségével találták ki pontosan, milyen legyen. Az appilkáció átláthatóbb és gyorsabb kárbejelentést tesz lehetővé baleset során. Az alkalmazás arra is lehetőséget ad szerkesztőmodulja révén, hogy a felhasználók egyszerűen és jól feldolgozhatóan készíthetik el a baleset felvázolását ábrákkal. 

Baleset esetén könnyedén kiválasztható a baleset típusa, sőt GPS meghatározás segítségével a baleset helye, illetve rövid időn belül a kötelező biztosítások QR-kódos bevitele is lehetséges lesz, amely még gyorsabb adatfelvételt fog biztosítani. 


A baleseti bejelentőn megadott adatok, esetleírás és vázlatrajz alapján próbálnak tisztán látni a biztosítók a baleset ügyében, ezért nagyon fontos, hogy minden szükséges sor pontosan ki legyen töltve. Emellett az applikáció figyelmeztet az üresen hagyott kötelezően kitöltendő sorokra is, hogy minden szükséges adat meglegyen. Ezt a papíralapú kitöltéseknél sokszor üresen hagyták a felek, ami miatt a kárrendezés akár több évig is elhúzódhat. Ugyanez a helyzet az felek aláírásával is, amely szintén kötelezően kitöltendő adatrész. 

hirdetes

Ekar bejelentő

A baleset rajzos felvázolását is sokan eddig kihagyták, az esetleges téves tájékoztatások miatt, azonban az alkalmazás segítségével ez is nagyon könnyen megoldható a felhasználható ikonokkal. Az ikonok között gépjárművek, utak, kereszteződések, táblák, tereptárgyak, állatok is megtalálhatóak, de ha szükséges szabad kézzel is lehet bele rajzolni. 

hirdetes

Egyszerűbb beküldés a biztosító felé 

Egy baleset után a károkozónak és a károsultnak is jelentkeznie kell saját biztosítójánál. A károkóznak erre 5, még a károsultnak 30 napja van arra, hogy a saját kárigényét bejelentse. Sok esetben a felek ebben is mulasztottak az elmúlt évek tapasztalatai szerint, viszont az applikáció segítésével sokkal egyszerűbb módja lesz a bejelentésnek. 

A kitöltött adatokat egy gombnyomással át lehet küldeni a biztosító felé, sőt a bejelentésről a pdf formátumú kárbejelentőről emailben is küld értesítést a rendszer minden érintettnek. Ezután a felek biztosítói a kárbejelentő elemzése után felveszik a kapcsolatot a bejelentőkkel. 

Kevesen tudják, hogy amennyiben nem történik személyi sérülés, akkor nem feltétlenül kell rendőri intézkedés, elég a baleseti bejelentést megtenni az alkalmazás segítségével. Az alkalmazás letölthető az ekar.hu oldalról Android és IOS készülékekre egyaránt. 

Forrás: hvg

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

seo

Mit is jelent a SEO rövidítés?  A keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization,... Tovább

policentrikus marketingstratégia

A vállalat minden piacot önálló egységként kezel, és a helyi adottságokhoz igazodó egyedi... Tovább

Tovább a lexikonra
Gazdaság Hírek