notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Banner

hirdetes

A Banner

Asztalos Karolina portál menedzser
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A Magyarországon futó online reklámkampányok nagy része bannerek használatára épül. A flash technológia lehetővé teszi az összetett, látványos animációk kis méretben történő megvalósítását

Figyelem

A banner – a jól targetált médiatervvel együtt – az egyik legfontosabb eleme a kampánynak, hiszen ez maga a hirdetés. Ezért figyelemfelkeltőnek, az oldalakon párhuzamosan megjelenő más hirdetésektől eltérőnek kell lennie.

Csere: A kampányok során figyelembe kell venni a burnout-ot, mely a banner kiégését jelenti. Ezért 1-2 hét elteltével a kreatív cserére szorul, mert visszaesik az érdeklődés iránta. Így a érdemes a kampány során legalább egyszer bannert váltani.

Méretmutációk: Mivel a kampány során több felületen fut a hirdetés, különböző felbontású bannerek kerülnek felhasználásra, ezért a kreatív koncepció során ügyelni kell az alap banner mutálhatóságára is

hirdetes

Gif mutációk

Figyelemmel kell lenni a médiatervben szereplő site-ok felhasználóira is, hiszen még előfordul olyan látogató, akinek számítógépe nem a legújabb technikai felszereltséggel bír. Ezért mindenképpen javasolt, hogy akinek számítógépe nem tudja letölteni a flash formátumot, azoknak automatikusan egy alternatívát jelenítsen meg a média.

Előfordulhat, hogy a médiatervben szereplő site-ok közül néhány nem tudja befogadni a flash formátumú kreatív anyagot, de a kampányból a célcsoport-specifikussága miatt mégsem célszerű kihagyni. Ezért mindenképpen javasolt a kreatív anyag gif formátumban való elkészítése is.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

átsorolás

nem megfelelõ termék fokozatának módosítása, hogy az az eredetitõl eltérõ... Tovább

beszállító

szervezet , vagy személy, amely vagy aki rendelkezésre bocsát egy terméket PÉLDÁK: Gyártó,... Tovább

Tovább a lexikonra