notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Internet használat a világban és Magyarországon

hirdetes

Internet használat a világban és Magyarországon

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Mit is jelent maga a szó?

az internet egy nemzetközileg elterjedt, angol eredetû szó. Magyarul pedig annyit tesz: hálózatok hálózata. Az egész világot körülölelõ számítógép-hálózat, vagyis egy olyan hatalmas rendszer, amely számítógép-hálózatokat fog össze. Tehát összegezve az internet a számítógépek összekötésébõl jött létre, hogy az egymástól teljesen különbözõ hálózatok egymással átlátszó módon tudjanak elektronikus leveleket cserélni, állományokat továbbítani.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Mennyire rohamos a fejlõdése?

  1. Az internet olyan gyorsan növekszik, hogy nem lenne értelme számokat megemlíteni, hiszen azok pár hónap múlva nem lennének helytállóak. Inkább csak az arányokkal érdemes foglalkozni. A növekedés, azaz az internetbe kapcsolt számítógépek számának alakulása havonta minimum 10–15%-al emelkedik. Mivel az internet egymástól különbözõ hálózatokat köt össze, a felhasználó bátran választhat bármilyen eszközt a munkája elvégzéséhez, az adatokat a hálózaton keresztül egységesen tudja kezelni. Ma már elmondható, hogy az internet a világ elektronikus postájává lépett elõ. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók az üzeneteikre azonnali választ kaphatnak. Az internetet felépítõ és szabályozó protokollok mindenki számára hozzáférhetõek, ezeket rengeteg gyártó támogatja: mindez a hatékony szabványosítás eredményének is betudható. Egykor a hálózat kizárólag csak a kutatók, oktatók és katonai intézmények számára volt elérhetõ, manapság már óriási tereket hódít meg mivel nem csak a  cégek, de egyre több magánszemély ismeri fel, hogy e nélkül lassan nem lehet megélni az üzleti, de ha így halad a fejlõdés akkor a magánéletben sem.
  2. hirdetes
  3. A legfontosabb adaléka azonban az, hogy az üzenetszórásos médiumokkal ellentétben itt a felhasználó választhatja meg, hogy milyen információt akar megszerezni. Ugyanígy bárkibõl válhat információforrás. Biztosan elõfordult már, hogy ön is ráakadt valami nagyon hasznos dologra az interneten, legyen az program, információ vagy akár csak egy kis idézet. Mivel ezeknek általában nincs nagy kereskedelmi értékük, ezért üzenetszórásos csatornákon (televízió, rádió) nem valószínû, hogy megtalálhatóak. Senki ne keresse az internet központi épületét! Ilyen nincs – és valószínûleg nem is lesz. Minden hálózat, amely az internethez csatlakozik, önálló életet él. Ezen hálózatok csatlakoztatásának összehangolását, az ezzel kapcsolatos információk szolgáltatását, illetve a felmerülõ mérnöki tevékenységeket az 1992 januárjában létrehozott, profitmentes Internet Society (ISOC) irányítja, amelynek bárki szabadon tagja lehet. Központja az amerikai Virginia állambeli Restonban van.

Magyarországi helyzet

Az Internet mára nálunk is beivódott a köztudatba.
Történelme lassan harmincéves, tömeges elterjedése nagyjából tízéves múltra tekint vissza. Hazánkban a kezdetét nehéz meghatározni; a lelkesedés táplálta

hirdetes
BBS-rendszer népszerûségét körülbelül öt éve váltotta fel a mindenki által elérhetõ Internet. Ez a viszonylag rövid idõ is sok tapasztalattal gazdagíthatta azokat, akik a kezdetektõl aktív résztvevõi vagy megfigyelõi voltak az Internet fejlõdésének.
Szerencsére most már országunkban is egyre többen eljutottak arra a szintre, hogy a számítógép és internet használatának ismeretét alapmûveltségnek tekintik, így egyre nagyobb teret hódít ennek használata akár munkához, tanuláshoz, információgyûjtéshez vagy szórakozáshoz kell, hogy igénybe vegyük.
A világhálón való szörfözéssel és az igazán jó weblapok segítségével, most már szinte bármilyen információhoz hozzájuthatunk, sõt vállalkozásunk fejlõdését is elõre lendíthetjük. Éppen ezért érdemes elgondolkodnunk azon, hogy manapság már nagyon megéri beruházni egy megfelelõen specializált, látványos és tartalmas weblap elkészíttetésére. 

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

minõségjellemzõ

terméknek, folyamatnak, vagy rendszernek egy követelménnyel kapcsolatos saját... Tovább

az audit következtetése

az auditnak az auditcsoport által az audit céljainak és az audit valamennyi... Tovább

Tovább a lexikonra