notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tovább csökkenhet a beSzinte biztos, hogy a Mol jövő héten ismét csökkenti az üzemanyagárait - írja a Portfolio. A héten az olaj ára 50 dollár alá zuhant, miközben a benzin árfolyama 14 százalékkal, a gázolajé pedig 4 százalékkal esett a tőzsdénnzin ára

hirdetes

Tovább csökkenhet a benzin ára

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Szinte biztos, hogy a Mol jövő héten ismét csökkenti az üzemanyagárait - írja a Portfolio. A héten az olaj ára 50 dollár alá zuhant, miközben a benzin árfolyama 14 százalékkal, a gázolajé pedig 4 százalékkal esett a tőzsdén

Az olaj ára jelentősen csökken

Ezen a héten tovább tartott az olajár mélyrepülése, péntek délután az irányadó amerikai könnyűolajtípus, a West Texas Intermediate decemberi lejáratú határidős ára 50 dollár körül ingadozott, ami azt jelenti, hogy jelentősen csökkent az előző hét pénteken tapasztalt 56-57 dollár körüli árakhoz képest.

A finomított termékek sem usszák meg

A finomított termékek árai is estek, dollárban számolva a benzin elképesztő mértékben, 15 százalékkal lett olcsóbb, a gázolaj pedig 5 százalékkal. Az amerikai devizáért múlt pénteken körülbelül 210 forintot kellett adni a bankközi piacon, péntek este pedig 211-nél állt a jegyzés, ami azt jelenti, hogy forintban számolva a benzin jegyzésára 14 százalékkal, a gázolajé pedig 4 százalékkal esett.

hirdetes

A MOL döntései

A Portfolio elemzői szerint ebben a helyzetben szinte biztos, hogy a Mol hétfőn ismét az üzemanyagárak jelentős csökkentéséről dönt. Múlt héten forintban számolva a benzin jegyzésára 5,8 százalékkal, a gázolajé pedig 9,8 százalékkal esett. Ennek hatására a héten átlagosan 4 forinttal csökkent a benzin, és hat forinttal a gázolaj ára a töltőállomásokon.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

rendszer

egymással kapcsolatban, vagy kölcsönhatásban álló elemek összessége Tovább

objektív bizonyíték

valaminek a meglétét, vagy igaz voltát alátámasztó adatok ... Tovább

Tovább a lexikonra