notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Több fizetés várható több áruházláncnál is

Béremelés várható több áruházláncnál is

SzSz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az Auchan és a Spar jelentős béremeléseket jelentett be, ahol kiemelték a versenyképes fizetések és az alkalmazottak megbecsülésének jelentőségét is. 

Béremelés áruházlánc

Hétőfi közleményében jelentette be az Auchan Retail Magyarország, hogy a nem vezető beosztású munkatársag alapbérét megemelik. A “lényeges mértékű” növekedés mellett, prémiumokat és béren kívüli juttatásokat is bevezetnek. A béren kívüli juttatások a teljes munkaidőben dolgozóknál idén már el fogja érni a bruttó 91 ezer Forintot. A vállalat ezentúl alkalmazottainak élet- és balesetbiztosítást, egészségügyi szolgáltatásokat, vásárlói kedvezményeket és részvényesi programot is kínál. Az Auchnak vezérigazgatója szerint a változások mindkét fél számára előnyös lesz, amellyel az Auchan versenyképességét is növelik a piacon. 

 

Az Auchan mellett a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. is béremeléseket jelentett be 2019-re. A vállalat összesen 7,5 milliárd Forintnyi béremelést tervez, amely a kezdő alapbér minimuma esetén havi bruttó 220 ezer Forintra nőtt. A Spar is ad alkalmazottainak vásárlói kedvezményeket, illetve továbbra is biztosítja számukra a 13. havi juttatást és hűségprogramot. Ez utóbbi évi 100 ezer Forintról 120 ezer Forintra nőtt, amely havonta bruttó 100 ezer Forint bértöbbletet jelent. A dolgozóknak emelett Szép-kártyára a munkaviszony kezdetétől függően 40 és 100 Forint juttatást kapnak. Az áruházlánc szeretné bővíteni alkalmazottainak számát, hogy levegye a terhet a kiemelet területeken dolgozókról. 2019-re a magyarországi üzlethálózatainak bővítésére és korszerűsítésére 26 milliárd Forintot különítettek el. 

hirdetes

 

hirdetes

Az Auchan és a Spar mellett még december 14-én az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. is bejelentette, hogy 10,88 százalékkal emeli a heti 40 órás munkaidőben dolgozók: kezdő pénztáros és logisztikai alkalmazottak fizetését. Így bérük havi 301 900 Forintra nő. Bolti eladóik nagy része 30 órás munkahétben dolgozik, ami az Aldi szerint azzal magyarázható, hogy a jövedelmük így is versenyképes. A részmunkaidőt az áruházlánc is támogatja, mivel – mint írták – a munkavállalóknak így több szabadidejük marad.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 180

Átlagos értékelés: 4.9

Belföld Gazdaság Hírek

Szótár

keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás fogalmának meghatározása, a SEO fogalma A keresőoptimalizálás azon... Tovább

audit

auditbizonyítékok nyerésére és ezek objektív kiértékelésére irányuló... Tovább

Tovább a lexikonra