notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Több fizetés várható több áruházláncnál is

hirdetes

Béremelés várható több áruházláncnál is

SzSz
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az Auchan és a Spar jelentős béremeléseket jelentett be, ahol kiemelték a versenyképes fizetések és az alkalmazottak megbecsülésének jelentőségét is. 

Béremelés áruházlánc

Hétőfi közleményében jelentette be az Auchan Retail Magyarország, hogy a nem vezető beosztású munkatársag alapbérét megemelik. A “lényeges mértékű” növekedés mellett, prémiumokat és béren kívüli juttatásokat is bevezetnek. A béren kívüli juttatások a teljes munkaidőben dolgozóknál idén már el fogja érni a bruttó 91 ezer Forintot. A vállalat ezentúl alkalmazottainak élet- és balesetbiztosítást, egészségügyi szolgáltatásokat, vásárlói kedvezményeket és részvényesi programot is kínál. Az Auchnak vezérigazgatója szerint a változások mindkét fél számára előnyös lesz, amellyel az Auchan versenyképességét is növelik a piacon. 

Az Auchan mellett a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. is béremeléseket jelentett be 2019-re. A vállalat összesen 7,5 milliárd Forintnyi béremelést tervez, amely a kezdő alapbér minimuma esetén havi bruttó 220 ezer Forintra nőtt. A Spar is ad alkalmazottainak vásárlói kedvezményeket, illetve továbbra is biztosítja számukra a 13. havi juttatást és hűségprogramot. Ez utóbbi évi 100 ezer Forintról 120 ezer Forintra nőtt, amely havonta bruttó 100 ezer Forint bértöbbletet jelent. A dolgozóknak emelett Szép-kártyára a munkaviszony kezdetétől függően 40 és 100 Forint juttatást kapnak. Az áruházlánc szeretné bővíteni alkalmazottainak számát, hogy levegye a terhet a kiemelet területeken dolgozókról. 2019-re a magyarországi üzlethálózatainak bővítésére és korszerűsítésére 26 milliárd Forintot különítettek el. 

hirdetes
hirdetes

Az Auchan és a Spar mellett még december 14-én az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. is bejelentette, hogy 10,88 százalékkal emeli a heti 40 órás munkaidőben dolgozók: kezdő pénztáros és logisztikai alkalmazottak fizetését. Így bérük havi 301 900 Forintra nő. Bolti eladóik nagy része 30 órás munkahétben dolgozik, ami az Aldi szerint azzal magyarázható, hogy a jövedelmük így is versenyképes. A részmunkaidőt az áruházlánc is támogatja, mivel – mint írták – a munkavállalóknak így több szabadidejük marad.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Barter

Egy médiatulajdonos reklámidőt vagy hirdetési felületet biztosít más szolgáltatásért,... Tovább

Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium

Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium bemutatkozása   Az Igazságügyi és Rendészeti... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Gazdaság Hírek