notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Olvasnivalók a koronavírus idejére-Bill Gates könnyajánlója: Bill Gates nyárra ajánlott könyvlistájának élén egy magyar szerző műve szerepel

hirdetes

Bill Gates nyárra ajánlott könyvlistájának élén egy magyar szerző műve szerepel

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A világ jelenleg második leggazdagabb emberétől, a Microsoft alapítójától, Bill Gatestől már megszokhattuk, hogy időnként közzétesz egy könyvlistát, az általa olvasott, és jó szívvel ajánlott könyvekről, ez nem történt máshogyan most sem. Bill Gates közzétett egy 5 könyvből álló nyári, bezárkózós időszakra való olvasnivalót, illetve a koronavírusra való tekintettel néhány sorozatot is megosztott. De, amit igazán fontos kiemelnünk, hogy a művek között egy magyar származású alkotó könyve is szerepel, ráadásul a lista első helyén. Nézzük is a könyvlistát!

Bill Gates 5 ajánlott olvasmány a koronavírus idejére

#1: Dr. Edith Eva Eger: A döntés

„Ez a könyv részben egy személyes visszaemlékezés, memoár, részben pedig egy nagyon jó útmutató a traumák kezeléséhez” -vélekedik Bill Gates a magyar származású írónő művéről. Egy ilyen könyv pedig nemcsak szerintünk, hanem ahogyan azt a mellékelt ábra is mutatja a világ 2. leggazdagabb embere szerint is nagyon hasznos ezekben a válságos időkben. Pár szót az alkotóról: Edith Eva Eger még csak tizenhat éves volt, amikor a családjával együtt Auschwitzba hurcolták őket a nácik. Neki szerencsére sikerült megmenekülnie, azonban szüleit elvesztette. Menekülése után Amerikában kezdett új életet, ahol azért lett pszichológus, hogy másoknak is segítsen megszabadulni a múltbéli sebeiktől, félelmeiktől és kudarcaiktól. A döntés című könyve is ennek az apropóján is született, ami olyannyira sikeres lett, hogy a New York Times bestseller lett az Egyesült Államokban. A koronavírus helyzet átvészelésében kincset ér, egy ilyen könyv szerintünk is!

hirdetes

#2: David Mitchell: Felhőatlasz

hirdetes

„Ez egy olyan olvasmány, amiről még a könyv letétele után is sokat fogsz beszélni, és gondolkodni.” A cselekménye bár kicsit bonyolult, ugyanis 6 egymáshoz kapcsolódó, ám de különböző idősíkban fut. A monumentális történet egyszerre mutatja meg az emberiség legjobb és legrosszabb oldalát, így aki belekezd, azt könnyen magával szippanthatja a könyv. Bill Gates személyes kedvenc története egy fiatal orvos sztorija, aki az 1800-as években a Csendes-óceánon vitorlázik. Hogy miért olyan különleges ez a történet, azt csak akkor tudod meg, ha elolvasod a könyvet!
 

A könyvlista folytatásához lapozz a következő oldalra, ahol többek között Bill Gates által legjobbnak tartott gazdasági könyvről, valamint az általa nézett sorozatokról is lerántjuk a leplet!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

piac verseny

Az azonos fogyasztókért folytatott verseny, amely kiterjedhet a potenciális fogyasztókra és a... Tovább

eltérési engedély

a termék létrehozása elõtt adott hozzájárulás egy termék (3.4.2.) eredetileg... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek Kultúra Külföld Tudomány