notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Talajszennyezés és talajvédelem vizsgálatok biohumusz és mûtrágya kombináció alkalmazásával

hirdetes

Talajszennyezés és talajvédelem vizsgálatok biohumusz és mûtrágya kombináció alkalmazásával

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A tatai liziméter telepen végzett mûtrágya és biohumusz alkalmazás vizsgálatok bebizonyították, hogy a talaj nitrogén tartalma és a talajban mozgó nitrogén koncentrációja jelentõsen változik, ha a kijuttatott nitrogén tartalmú mûtrágyát biohumusszal kombinálják.

Liziméter telepítésre  kérje ajánlatunkat itt!

Magyarországon a talajvizek védelme kiemelt fontosságú a mezõgazdaság mûködése szempontjából, ezért a mezõgazdasági tevékenységet végzõknek igazolniuk kell a megfelelõ mezõgazdasági gyakorlat alkalmazását. A tatai kísérleti telepen már a 90-es években vizsgálták liziméterek segítségével, hogy a kijuttatott mûtrágyák milyen hatást gyakorolnak a talajokra és a talaj vizekre. A vizsgálatokat különbözõ mennyiségû nitrogén tartalmú mûtrágya és biohumusz kombinációjával kezelt tenyészedényes liziméterekben végezték. A vizsgálatok bebizonyították, hogy ha a talajba nem juttatnak semmilyen mûtrágyát, akkor a talaj regenerálódásra képes. Változatlan mûtrágya mennyiség kijuttatása mellett növelt biohumusz mennyiség csökkentette a nitrogén lejutásának koncentrációját. A kísérletek eredményébõl látható, hogy a mezõgazdasági technológia felügyelete és ésszerû alkalmazásával megakadályozható a talajvizek további szennyezése, sõt a jelenlegi tragikus állapot javítható.

hirdetes
A „Félig liziméter” segítségével termett körülmények között is vizsgálható és ellenõrizhetõ a megfelelõ mezõgazdasági gyakorlat, ami a termelõnek és az ellenõrzéssel megbízottnak is hasznos információkat szolgáltat.
hirdetes
A megfelelõ mezõgazdasági gyakorlat felügyeletére a Komáromban mûködõ Solum Rt. épített be és alkalmaz „Félig lizimétereket”. Az itt beépített eszközök segítségével a fejlett öntözési rendszer alkalmazásának a helyessége igazolható és beállítható.

Liziméter telepítésre  kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

haszonkulcsos árképzés

A vállalat az összes költségeit figyelembe véve meghatározza, hogy hány százalékos hasznot... Tovább

marketing

Szűkebb értelemben: olyan vállalati tevékenység, amely a vevők/felhasználók igényeinek... Tovább

Tovább a lexikonra