notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Birtokfejlesztési hitelt is adnak

hirdetes

Birtokfejlesztési hitelt is adnak

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

December 1-jétõl az OTP Bank csoport is bevezeti az 50 százalékos állami kamattámogatást élvezõ birtokfejlesztési hitelt.

Wolf László vezérigazgató bejelentése szerint a hitel összege 1-50 millió forint, futamideje 5-20 év, maximum 2 éves türelmi idõvel, kamata jelenleg évi 8 százalék. Fedezetként az OTP Jelzálogbank által elfogadott ingatlanok szolgálhatnak, a bank termõföldfedezet esetén a hitelbiztosítéki érték 90 százalékáig nyújt kölcsönt.

Wolf László szerint nagyon hamar el fog fogyni az állam által támogatott 18 milliárd forintos hitelkeret, a 15 millió forintos átlagos hitelösszeget tekintve mintegy 1200 potenciális hitelfelvevõn kell osztoznia a három jelzálogbanknak.

hirdetes

A szûk keresztmetszetet a vezérigazgató-helyettes szerint a támogatott hitelkeret mérete mellett a földkínálat jelentheti. Ha a keret kimerül, s nem nyitnak újat, az OTP saját konstrukcióval áll elõ - jelezte a vezérigazgató-helyettes.

hirdetes

A birtokfejlesztési hitelt decembertõl az FHB Földhitel- és Jelzálogbank is kínálja. A kamat mindkét hitelintézetnél azonos, az FHB azonban csak a hitelbiztosítéki érték 60 százalékáig nyújt finanszírozást (kiegészítõ fedezet mellett azonban nála is növelhetõ a kölcsönösszeg).

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

az audit ügyfele

szervezet vagy személy, amely, vagy aki auditot kér Tovább

vevőorientáció

Olyan gondolkodási mód és gazdálkodási gyakorlat, amely a vállalat minden döntését a vevő... Tovább

Tovább a lexikonra