notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Borfotózás

hirdetes

Borfotózás

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Nagyon szép feladat egy fotós számára ,hogy egy adott borról, borvidékrõl  készítsen fotó, sorozatott. A borvidékek hangulata, jellegzetessége bevésõdik az ember emlékezetébe.
Marketingszempontból sem mindegy, hogy milyen megjelenésben találkozunk a nemes nedûvel. Az üvegekrõl készíthetünk felvételeket azon a helyszínen, ahol terem a belevaló vagy mûteremben. A helyszínen készült képeken a borvidék hangulatának megfelelõ hátteret válaszon.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Borfotózás

Kellékek

Elõfordul, hogy egy háttéren kell az üveget végigfotózni, vagy ami sokkal nehezebb, minden palackot pohárba kitöltött borral kívánatossá tenni.
Ehhez kellékekre is szükség van néha. Néhány képnél még könnyen is megy, de ha sok az üveg, bizony fel kell túrni a kellék tárunkat és a környéken jól körül el nézni.

Boros üvegek

A fekete borosüveg a sötét háttér elõtt a fények tükrözõdésétõl jelenik meg. Fehér papírhengereket lehet állítani az üvegek mögé olyan távolságra, hogy a képbe ne érjenek be. Ezek fehér élfénye elválasztja a fekete üveget a háttértõl.  A 15-20 centiméteres, másfél méter hosszú fehér papírok dipából levágva azért hosszúak, mert így nem törik meg az élfény az üveg vállán. Legelõnyösebb ilyenkor a teleobjektív, mert jóval az üveg mögé lehet ezeket beállítani, így tükrözése határolja az üveget. Az egy negyedméteres, egyenletes fényelosztású vakuernyõt legalább ötven centiméterre tolja a tárgyhoz, ezt tükrözik az üvegfelületek. Az üveghez legközelebb a lámpa közepére még egy húsz centiméteres papírcsíkot is tehetünk, ami még egy, sötétebb függõleges vonalat tesz az üvegre.

hirdetes

Vörösbor

A vörösbort szûkebb szájú pohárba kell töltenie – a fehérbor pohara nyitottabb –, nem túl tele, és enyhén hígítva. Minél jobban ellenfényt kap a pohár, annál nagyobb az átvilágított bor fényfoltja. Az üveg mögé, arccal a fény felé ne állítsunk fehér kartoncsíkot, mert nem jön át a bor színe a nagyon sötét üvegen. Ez az átlátszó üvegeknél vagy a világos boroknál célszerû, , mert a sötét háttér elõtt nem világíthat erõsen a fehérbor. Ilyenkor éles felületen hosszában megtörhetjük az üvegalakúra kivágott papírcsíkot. A fényerõt úgy állítjuk be, hogy elfordítjuk a lámpától a gépünk felé. Elképzelésünk sok kísérletezéssel még biztosan továbbfejleszthetõ, ajánlom elõtte, skicceljük fel egy lapra mit is szeretnénk és ha kész a rajz állítsuk fel beállításunkat és kezdjünk el fotózni. Jó munkát kívánok!

hirdetes

Pa

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

továbbengedés

hozzájárulás egy folyamat következõ szakaszába való továbblépéshez ... Tovább

érvényesítés/jóváhagyás (validálás)

annak megerõsítése objektív bizonyíték szolgáltatásával, hogy az adott szándék... Tovább

Tovább a lexikonra