notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Brutális sebességgel terjed a Facebook-vírus

hirdetes

Brutális sebességgel terjed a Facebook vírus

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Már több tízezren dőltek be annak a vírusnak, mely megdöbbentő videót ígér a Facebookon. Elég csak rákattintani a linkre, máris úgy jelenik meg profil oldalunkon a link, mintha lájkoltuk volna.

facebook vírus

"Az emberek 98 százaléka nem tudja 17 másodpercnél tovább nézni ezt a videót" – ez a link és ennek különböző változatai terjednek Facebookon. Aki rákattint, automatikusan lájkolja a linket, így megosztja ismerőseivel. Ők is kattintanak és tovább osztják.

A módszer annyira sikeres, hogy néhány nap alatt már több mint 63 ezren lájkolták akaratukon kívül a linket. A vírus tehát hihetetlen sebességgel terjed a magyar felhasználók között is, gyanútlan ismerősök ezrei kattintanak a barátjuk által megosztott linkre.

A módszer nem új, először angolul jelent meg a vírus néhány hete. Az ügy előzménye, hogy felkerült a YouTube-ra egy videó, melyben egy tanár megver egy diákot. Ezt kihasználva a Facebookon már úgy terjedt el a link, hogy sokkoló videót ígér magáról a verésről. A Sophos vírusirtó cég még akkor arra figyelmeztetett , hogy a linkre kattintókat egy áloldalra viszik, ahol megtalálható a videó. Annak megnézéséhez azonban még egyet kell kattintani.

hirdetes


Ekkor már engedélyeznie kell az alkalmazást, amit nagyon sokan rutinból megtettek, nem is figyeltek arra, mit engedélyeznek. Innentől kezdve az alkalmazás készítői hozzáférnek a felhasználó személyes adataihoz és továbbterjeszti a vírust úgy, hogy a profiloldalon úgy jeleníti meg, mintha lájkoltuk volna.
hirdetes

A vírus magyarul módosított formában jelent meg, vagyis elég rákattintani a linkre, hogy terjesszük a vírust. Terjedési sebességét jól mutatja, hogy tegnap csak néhány százan, ma már több tízezren dőltek be neki. És nem is nehéz bedőlni, ha ismerőseink többsége lájkolt valamit, akkor arra kevesen gyanakodnak.

Forrás: http://index.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Belső referenciaár

Az az érték, melyet a fogyasztó egy adott áruért indokoltnak tart megadni. Tovább

piac verseny

Az azonos fogyasztókért folytatott verseny, amely kiterjedhet a potenciális fogyasztókra és a... Tovább

Tovább a lexikonra