notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Önkormányzati választás 2006 eredmény - végeredmény!

hirdetes

Önkormányzati választás 2006 eredmény - végeredmény!

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az önkormányzati választás eredménye a jelenlegi, forrongó helyzetben sok mindentõl függhet. Budapest: Tarlós vs. Demszky, még nem lejátszott meccs. Az utolsó közvéleménykutatás eredményei cikkünkben.

Önkormányztai választás 2006 - eredmény!

Ön miért került éppen erre az oldalra? Mert ez egy keresbarát oldal. Arra a szóra jövünk az elsõ helyen, amire csak akarjuk. Így az ön által beírt kifejezésre is.  A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Önkormányzati választások élõben percrõl-percre az Agrároldal.hu hírportálon, ide kattintva!

 

Önkormányzati választás Budapest 2006 - Tárki

Országosan Fidesz elõny, Budapesten bizonytalanság
A TÁRKI szeptemberi pártpreferencia kutatásának adatfelvétele Gyurcsány Ferenc miniszterelnök balatonöszödi beszédének nyilvánosságra kerülése elõtt zajlott. A TÁRKI választáskutatási programja keretében a felnõtt lakosság körében végzett, 1000 fõ megkérdezésén alapuló, a lakosságot életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentatáló kutatás eredményei szerint tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága, míg a FIDESZ elõnye tovább növekedett, valamint az is kiderül, hogy a pártválasztásukban bizonytalanok aránya továbbra is magas. A Magyar Szocialista Párt támogatottsága a felnõtt lakosságon és a pártot választókon belül, valamint a biztos szavazó pártválasztók körében is nagymértékben csökkent az elmúlt hónapokhoz képest. Az ellenzéki pártokat támogatók tábora a júliusi eredményekhez képest tovább növekedett. Június óta folyamatosan magas a pártpreferenciájukban bizonytalanok aránya: tízbõl négy lakos bizonytalan pártválasztásában vagy megtagadta a választ a pártpreferenciát vizsgáló kérdésre. A korábbiakhoz képest tovább csökkent a felnõtt magyar lakosság körében a választásokon való részvételi hajlandóság is: áprilisban még 69%, júniusban 60%, míg szemptemberben mindössze 53% állítja, hogy biztosan elmenne szavazni, ha most vasárnap lennének a parlamenti választások.

Szeptemberben a felnõtt magyar lakosság körében az MSZP támogatottsága 18%-ra csökkent – a májusban mérthez képest ez már 20 százalékpontnyi csökkenést mutat –, a FIDESZ támogatottsága 33%. A biztos szavazó pártválasztók között a FIDESZ 55-35% arányban vezet az MSZP-vel szemben.

A szavazásra jogosultak körében a két nagy párton kívül egyik párt sem éri el a parlamentbe jutáshoz szükséges 5%-os küszöböt. A pártválasztókon belül az SZDSZ 4%-os, míg az MDF 3%-os táborral rendelkezik felmérésünk szerint.

hirdetes

Eredményeink azt mutatják, hogy az október 1-jén tartandó önkormányzati választásokkor a szavazásra jogosultak legnagyobb része a korábbi gyakorlatnak megfelelõen a jelenlegi polgármestert választaná meg újra (35%). Az önkormányzati választásokon a szavazásra jogosultak 61%-a biztosan részt kíván venni. Adataink szerint a budapesti fõpolgármester választás esetében nagy a bizonytalanok aránya (34%). A biztos szavazók körében Budapesten többen említik Tarlós István nevét, mint Demszky Gáborét mint jelöltet, akire voksukat várhatóan adni fogják. Adataink megbizhatóságát csökkenti a budapesti részmintánk alacsony elemszáma, és az is, hogy egyéb információk alapján feltételezhetõ, hogy a Demszky Gáborra szavazók között nagyobb a rejtõzködõk aránya.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!


Gallup: A Fidesz valószínûleg nyer Budapesten, Demszky és Tarlós küzdelme még nem dõlt el


A Gallup személyes megkérdezéssel készült, a moratórium elõtt utoljára közzétehetõ budapesti vizsgálata nem szolgál végsõ konklúzióval az október elsejei helyhatósági választások legizgalmasabb kérdésére: egyelõre nem megjósolható, hogy Demszky Gábor maradhat-e hivatalában, vagy Tarlós István váltja majd õt a fõpolgármesteri székben. Egyértelmûbbnek tûnik viszont, hogy a harmadik köztársaság történetében az elsõ alkalommal a jobboldal, és annak vezetõ ereje, a Fidesz nyerheti a budapesti pártlistás voksolást. A Gallup ma 50% körüli részvételt lát a legvalószínûbbnek, de talán ez a paraméter a legkevésbé elõre jelezhetõ a következõ napok lehetséges fejleményeinek a tükrében.

A vizsgálat szeptember 14. és 21. között zajlott, így a gyurcsányi beismerés és az azt követõ tömegmegmozdulások és zavargások hatása is megjelenik az eredményekben. Természetesen a politikai helyzet - különösen Budapesten - meglehetõsen kiélezett és képlékeny, emiatt gyakorlatilag lehetetlen felelõs prognózist adnunk a több mint egy hét múlva esedékes voksolás kimenetelét illetõen. A szavazás kimenetele (mind a preferenciák, mind pedig a nem kevésbé fontos részvételi arány tekintetében) a következõ napok eseményeitõl függ.

hirdetes

Demszky támogatottsága nagyobb, Tarlós tábora elkötelezettebb

Annak ellenére, hogy munkáját rendkívül kevesen osztályozzák ötösre és a választók ötöde rendkívül elégedetlen azzal, ahogy a feladatát végzi, Demszky Gáborra a budapesti választókorú polgárok 38%-a szavazna, míg legerõsebb kihívója, Tarlós István, az összes választásra jogosult 30%-át tudhatja maga mögött. A teljes választói kört tekintve egy szûk többség Demszky távozását kívánja: 44% szerint a város érdeke a polgármester-váltás volna, míg 42% a jelenlegi városvezetés megtartását gondolja Budapest érdekének. Egy másik kérdésre válaszolva a budapestiek 42%-a mondta, hogy Demszky újraválasztása ellen fog szavazni, szemben 39%-kal akik az újrázás mellett teszik le a voksukat.


SZonda Ipsos: Jelentõssé vált a Fidesz elõnye, Önkormáyzati választás 2006

Folytatódott a szocialista párt visszaesése, ezúttal 4 százalékpontnyi szimpatizáns távozott. A korábbi hónapokban az MSZP-tõl elfordulók nagyobbrészt a bizonytalanok csoportját gyarapították, onnan most a Fidesz felé kezdtek áramlani. Az ellenzéki pártot jelenleg a népesség 35 százaléka, a nagyobbik kormányerõt 23 százaléka támogatja. A biztos pártválasztók körében is nõtt a Fidesz elõnye az MSZP-vel szemben: a múlt havi 48-40-es támogatottsági arányok augusztus közepére 52-36-ra módosultak.

Az MSZP tábora ugyan kisebb, de egységesebb, elszántabb lett, az önbizalma viszont mérsékeltebbé vált. Az önkormányzati választásokra gondolva valamivel nagyobb aktivitást és határozottabb kiállást mutatnak polgármesterjelöltjeik mellett, mint a fideszesek.

Az SZDSZ továbbra is mélyponton, az MDF harmadik hónapja megelõzi õket, a KDNP-nek most sem lett érzékelhetõ támogatottsága. -- Ekként foglalhatók össze és értelmezhetõk azok az eredmények, amelyek a SZONDA IPSOS augusztus közepén, az ország felnõtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából származnak

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

geocentrikus marketingstratégia

A vállalat minden piacon azonos marketingtevékenységet valósít meg. Tovább

eladási kvóta

Egy termékvonal, egy vállalati divízió vagy egy kereskedelmi képviselő számára... Tovább

Tovább a lexikonra