notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Milyen változások lesznek 2011-ben a béren kívüli juttatásokban 2010-hez képest?

hirdetes

Cafeteria: mi lesz 2011-ben?

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A 2010-es évhez képest jelentősen átalakulnak a béren kívüli juttatások. 2010-ben három csoport volt: az adómentes, a kedvezményes 25 százalékos adózású és a normál adózású. 2011-re a három csoportból egy marad. Megszűnt az internetes utalványok adómentessége, s normál adózású természetbeni juttatás is megszűnik, ráadásul ez utóbbi 2011-ben ugyanúgy adózik, mint a pénzjövedelem.

A kedvezményes adózású béren kívüli juttatásokhoz különböző értékhatárok tartoznak. Többségük a minimálbér havi összegéhez viszonyul. Egyelőre a 77 500 forintos minimálbérrel érdemes számolni. (Ekkora minimálbér mellett nem csökkenne a minimálbéresek nettó jövedelme, figyelembe véve a fél százalékos nyugdíjjárulék emelkedést is.)

A módosítások okán bekerült a béren kívüli juttatások kedvezményezett körébe a hideg étkeztetési utalvány is. A hideg étkezési utalvány bemutatóra szóló, egyszer használatos pénzhelyettesítő eszközként működik.

hirdetes

A hideg étkezési utalványból egy bevásárlóközpontban akár műszaki cikk is vásárolható, hiszen utólag nem ellenőrizhető, hogy milyen termék ellenértékeként használták fel - emiatt több szakmai szervezet is tiltakozott, sokan a meleg étel utalványok méltatlan háttérbe szorulását nehezményezték. Vélhetően a válságadók bevezetését akarta így ellensúlyozni a jogalkotó. Amit az egyik kezével elvett, azt a másik kezével visszaadta. A hidegétkezési utalvány várhatóan tarolni fog 2011-ben a béren kívüli juttatásokon belül.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

folyamatos fejlesztés

ismétlõdõ tevékenység a követelmények teljesítési képességének növelésére ... Tovább

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Szociális és Munkaügyi Minisztérium tevékenységi köre A Szociális és Munkaügyi... Tovább

Tovább a lexikonra