notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Adómentes juttatások 2007-ben

hirdetes

Adómentes juttatások 2007-ben

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Már nagyon sok helyen olvastunk és hallottunk a 2007-ben változó adómentes juttatásokról, azaz a cafeteria-rendszerrõl, melynek lényege, hogy a dolgozó a cég által éves szinten elõre meghatározott összeghatárig dönthet arról, hogy év közben milyen juttatásokat akar igénybe venni, amelyek fedezetét biztosítják számára. A cafeteria „étlapján" azokat a juttatásokat érdemes szerepeltetni, amelyek adó- és tb-mentesek, de legalábbis kedvezményes adózásúak.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Cafeteria-rendszer

Egyre több vállalat, vállalkozás törekszik arra, hogy munkavállalói elégedett és elkötelezett munkatársak legyenek. Az elkötelezett, elégedett munkatárs ösztönzése ma már nem csupán fizetésemelést vagy prémiumot jelent, hanem sokkal inkább - egyéb juttatások formájában - beépült a mindennapokba.

Motiváció

Változatos cafeteria-rendszerekkel motiválhatják a munkaadók kollegáikat, és egyben tehetik a munkában és munkahelyen kívül töltött idõt is élvezetesebbé, tartalmasabbá. A szabadon összeválogatható juttatások éves kerete 400 ezer forintig adómentes. A munkavállaló kaphat iskolakezdési támogatást, vagy az önkéntes egészségpénztárba történõ munkáltatói befizetés gyarapíthatja a számláját, de ide tartozik az étkezési hozzájárulás és a bérlet vásárlása is. Az alkalmazottak többsége egy munkahely kiválasztásánál számba veszi azt is, hogy milyen, a fizetésen túli egyéb juttatásokat kaphat munkáltatójától, hiszen mindennapjai és jövõje szempontjából is meghatározó, hogy úgy érezhesse fõnökei megbecsülik, fontos számukra biztonsága.

Ennek tükrében szemléltetni szeretném a lenti leírt paragrafus és táblázat alapján, mi az amit a munkáltató a munkavállaló számára biztosíthat a havi munkabérén kívül:

A munkáltatónál adóköteles béren kívüli juttatás:

hirdetes

71. § (1 bekezdés) A munkáltatónál adóköteles béren kívüli juttatásnak minõsül a munkáltató által a (2) bekezdésben felsorolt, az e törvény rendelkezései szerint a munkavállalónak az adóévben biztosított juttatások együttes értékébõl legfeljebb évi 400 ezer forintot, illetõleg a 400 ezer forintnak a munkavállaló által az adott munkáltatónál az adó évben munkaviszonyban töltött napokkal arányos összegét meghaladó rész (adóalap).

A (2) bekezdésben felsorolt elemeket bemutató ábra.

hirdetes
 2007 cafeteria elemek  Általános Szabály  Összeghatár
 Önkéntes pénztári tagdíjvállalás  Havonta az év elsõ napján érvényes minimálbér 50%-ig  32.750 Ft/hó/fõ
 Egészségpénztári tagdíjátvállalás  Együttes korlát vonatkozik rájuk, összesen évi 400.000 Ft-ig adható adó és járulékmentesen egy munkavállalónak.  

Havonta az év elsõ napján érvényes minimálbér 20% -ig, azaz 13.100 Ft/fõ

 Önsegélyezõ pénztári tagdíjátvállalás  u.a.  Havonta az év elsõ napján érvényes minimálbér 20% -ig, azaz 13.100 Ft/fõ
 Üdülési csekk   u.a.  Az év elsõ napján érvényes minimálbér nagyságáig, azaz 65.000 Ft/fõ/év
 Iskolakezdési támogatás   u.a.  20.000 Ft/gyermek/év
 Munkáltató által biztosított ingyenes vagy kedvezményes számítógép- és internet-használat   u.a.  
 Helyi utazási bérlet   u.a.  
 Mûvelõdési intézményi szolgáltatás   u.a.  
 Étkezési hozzájárulás   u.a.  

5000(Hideg étel) / 10.000(meleg étel) Ft/hó

 Üzleti ajándék és reprezentáció   u.a.  3*6.500 Ft/fõ

Távmunkás kedvezmények

Táblázatunkban ez a kedvezmény nem szerepel, de ez is igen hasznos azoknak a munkavállalóknak akik otthon szeretnének dolgozni, mert mozgáskorlátozottak, vagy éppen pár hónapos babájukkal vannak otthon, és nem engedhetik meg magunknak, hogy kimaradjanak a munkából. A munkáltató számára is egy megfelelõ alternatíva, hogy a korábbi 50 e Ft-hoz képest, immár 100 e Ft írható le azonnal, illetve ugyanígy emelkedik az éves értékcsökkenés összege is.
 A változás már 2006. szeptember 01. –tõl életbe lépet.

Mint látjuk a változások nem lettek olyan szigorúak és egy kis utána járással nagyon sok mindent megtudhatunk, melyeket utána mind a munkavállaló,mind a munkáltató a saját javaira tud fordítani!

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Attitűd

Attitűd, azaz beállítódás, olyan tanult készenléti állapot, amely megmutatja, melyik... Tovább

szervezet

munkatársak csoportja és feltételrendszer, a felelõsségi körök, a hatáskörök és a... Tovább

Tovább a lexikonra