notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

CE jelölés, CE jelölés eljárás, CE jelölés irányelvek, CE jelölés megszerzése.

hirdetes

CE-jelölés - belépő Európa piacára

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A CE-jelölés jogszabályokba történő bevezetésével az EU innovatív eszközt dolgozott ki, amely biztosítja az áruk forgalmazása előtt álló akadályok megszüntetését és a közérdek védelmét.

CE jelölés, CE alapok, CE megszerzése

A CE-jelölés, amely jelenlegi formájában 1993 óta létezik, alapvető jelzése annak, hogy egy termék megfelel az EU jogszabályainak, és lehetővé teszi a termékek szabad áramlását az európai piacon. Ha a gyártó egy terméket CE-jelöléssel lát el, saját kizárólagos felelősségére kijelenti, hogy megfelel
a CE-jelölés eléréséhez szükséges minden jogszabályi követelménynek, és ezáltal biztosítja, hogy a termék értékesíthető az Európai Gazdasági Térség (EGT, azaz az EU 27 tagállama és Izland, Norvégia és Liechtenstein
EFTA országok) területén. Ez az EGT területén értékesített, harmadik országokban gyártott termékekre is vonatkozik. 

 CE-jelölésre kérje árajánlatunkat!

Mit jelent a CE-jelölés?


A CE-jelölés nem azt jelenti, hogy a termék az EGT területén készült, hanem azt, hogy a terméket a forgalombahozatal értékelték, és az megfelel a vonatkozó jogszabályi követelményeknek (pl. harmonizált biztonsági szint). Azt jelenti, hogy a gyártó igazolta, hogy a termék az alkalmazható irányelv(ek) minden vonatkozó alapvető követelményének (pl. biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi követelmények) megfelel vagy, amennyiben az irányelv(ek) így rendelkezik(nek), egy bejelentett megfelelőségértékelő szervezettel megvizsgáltatta.

hirdetes
Nem minden terméken kell azonban feltüntetni a CE-jelölést. Csak azokat a termékkategóriákat kell CE-jelöléssel ellátni, amelyek a CE-jelölésre vonatkozó konkrét irány elvek hatálya alá esnek. A CE-jelöléssel ellátott termékeket nem csupán szakemberek (pl. orvosi műszerek, felvonók, gépek és mérőeszközök), hanem fogyasztók is (játékok, személyi számítógépek, mobiltelefonok és izzók) vásárolják.
hirdetes
 

CE-jelölés és jogszabályi előírások


A terméket a forgalomba hozatalt megelőzően el kell látni a CE-jelöléssel, amire a gyártó által végzett sikeres megfelelőség értékelési eljárás eredményeként kerülhet sor, az adott termékre vonatkozó közösségi jogszabály előírásainak megfelelően.


A CE-jelölésre vonatkozó irányelvek hatálya alá eső és az EGT területén értékesítendő, harmadik országból származó termékeket is el kell látni CE-jelöléssel.

A CE-jelölés az első jelzése annak, hogy a szükséges értékeléseket a termék forgalomba hozatala előtt elvégezték, amelynek célja, a termék jogszabályi követelményeknek való megfelelőségének a biztosítása. A hatósá-
gok a közérdek védelme érdekében szabadon további ellenőrzéseket végezhetnek.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

minõség

annak mértéke, hogy mennyire teljesíti a saját jellemzõk egy csoportja a... Tovább

megfelelõség

egy követelmény teljesülése 1. MEGJEGYZÉS: Ez a meghatározás... Tovább

Tovább a lexikonra