notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

CE jelölés – miért és hogyan?

hirdetes

CE jelölés – miért és hogyan?

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az EU-hoz való csatlakozási folyamat keretében Magyarország bevezette, illetve ma tagországként folyamatosan harmonizálja nemzeti jogszabályként az új megközelítésû irányelveket. A termékbiztonsággal kapcsolatos harmonizált magyar jogszabályok kötelezõen elõírják a megfelelõségi jelölés használatát az európai piacra helyezés feltételeként.

 ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 EUREPGAP rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Az irányelvek a különféle termékek alapvetõ biztonsági és egészségvédelmi követelményeit szabályozzák. Az alapvetõ követelmények teljesítésének mûszaki részleteit az ún. harmonizált szabványok határozzák meg, melyek ajánlásként kezelendõk. Ezek megmutatják, hogyan kell a terméket tervezni és gyártani, és hogyan kell vizsgálni az alkalmazott irányelveknek való megfelelõségét.

A gyártó vagy annak Európai Unióban letelepedett meghatalmazott képviselõje felelõs a mûszaki dokumentáció összeállításáért, a megfelelõségi nyilatkozat elkészítéséért és a CE jelölés elhelyezéséért a terméken. Ez a felelõsség nem hárítható át harmadik félre.

hirdetes

A gyártó meghatalmazott képviselõje természetes személy, vagy jogi személyiség kell legyen, aki a gyártó nevében jogosult eljárni.

Az európai szabályozás szerint a gyártói megfelelõségi nyilatkozat és a mûszaki dokumentáció az EU/EGT területén belül kell, hogy megtalálható legyen. Ha sem a gyártó, sem annak meghatalmazott képviselõje nem az EU/EGT területén belül van bejegyezve, a dokumentumokat az importálónál, vagy annál a személynél kell megõrizni, aki elsõ ízben az európai piacra helyezi a berendezést. Ez a szabály úgy érvényesül, hogy a hatóság kérésére ésszerû idõn belül hozzáférhetõvé kell tenni e dokumentumokat.

hirdetes

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 EUREPGAP rendszerkiépítéshez, CE jelölés megszerzéséhez állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

marketing menedzsment

A tervezésnek és a végrehajtásnak az a folyamata, melynek során elképzelések, áruk és... Tovább

minõségterv

dokumentum , amely elõírja, hogy kinek, mikor, milyen eljárásokat és ezekhez milyen... Tovább

Tovább a lexikonra