notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mi értelme van a csapatépítőknek? A csapatépítő programok legnagyobb előnyei

hirdetes

Mi értelme van a csapatépítőknek?

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A cégeknek kiadás, a dolgozóknak a szabadidejükbe kerül, mégis azt kell, hogy mondjuk, hogy igenis be kell fektetni csapatépítésbe, és nemcsak mi, hanem a nagy szakik is, de vajon miért? Mi értelme van a csapatépítőknek? A csapatépítés egy olyan tevékenység vagy tevékenységek sorozata, amelyek biztosítják, hogy a csapat minden tagja hatékonyan dolgozzon együtt és kijöjjön egymással, ez pedig javítsa végső soron a munkahelyi teljesítményt is. 

Mik a csapatépítő előnyei?

A csapatépítés javítja a kommunikációt

A csapatépítés több okból is fontos, de az egyik fő oka annak, hogy elősegíti a társas kapcsolatok erősítését azáltal, hogy több olyan képességet és tulajdonságot fejleszt, amelyek szükségesek egy koherens és hatékony csapat összeállításához. Növekszik például a problémamegoldó készség is, amire elég nagy szükség van manapság, valljuk be. Nem boldogulhat az a munka világában, ha nem tud hatékonyan és eredményesen kommunikálni kollégáival. Ez még fontosabb, ha csapatban dolgozunk.

A csapatépítés javítja a problémamegoldó készséget

Problémamegoldó készségek szükségesek ahhoz, hogy sikeresek legyünk a munkánk során, a csapatépítő gyakorlatok pedig segítenek e készségek fejlesztésében. Az új tevékenységeknek való kitettség új helyzetekbe kényszeríti a csapattagokat, ami arra ösztönzi őket, hogy új, innovatív és kreatív módszereket találjanak ki olyan problémák megoldására, amelyekkel korábban nem találkoztak.

hirdetes

A csapatépítés kiemeli a vezetői tulajdonságokat

Ha valóban a legtöbbet szeretnénk kihozni a csapatépítő gyakorlatokból, a legjobb, ha ezt közvetlenül a nagy előléptetések esedékessége előtt tesszük meg. Egy kicsit másféle környezetben, helyzetekben könnyedén el lehet dönteni, hogy ki érdemli meg azt a legjobban, ki is a legrátermettebb. Az elvégzett munka mellett a csapatépítő tevékenységek betekintést nyújtanak abba, hogy a csapat tagjai hogyan viselkednek a munkakörnyezeten kívül, és kik a természetes vezetők. Láthatjuk majd, hogy ki veszi át az irányítást, ki csinálja ezt a legjobban, a leginkább megközelíthető módon, és kihez vonzódik a többi csapattag a leginkább.

A csapatépítés javítja a vállalti kultúrát

Ez új és izgalmas módon hozza össze csapatot, amely kiemeli őket komfortzónájukból és rutinszerű munkakörnyezetükből. A csapatépítő tevékenységekben való részvétel lehetővé teszi alkalmazottak számára, hogy az irodán kívül is kapcsolatokat alakítsanak ki, és ne csak kollégák legyenek, hanem barátok is, ami segít átfogóbb és hatékonyabb munkakörnyezet kialakításában. Ráadásul még a dolgozók szellemi és testi épségét is javítja egy-egy csapatépítő esemény, arra is lehetőséget ad, hogy kiszakadjanak a megszokott rutinból. A csapattagok olyan környezetbe kerülnek, ahol kitisztíthatják a fejüket és jól érezhetik magukat, miközben erősíthetik önbizalmukat és interperszonális kapcsolataikat is. Emiatt fontos egy teljesen új környezet is, egy csapatépitő vidéken a legideálisabb, ahol teljesen új környezetben töltődhetnek fel, és fejlődhetnek a dolgozók.

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium ELÉRHETŐSÉGEK: 1055 Budapest, Kossuth... Tovább

auditcsoport

egy, vagy több auditor , aki auditot végez 1. MEGJEGYZÉS: Az... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Technológia