notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 csapatépítő program ötlet, amivel garantált a siker: legjobb csapatépítő program ötletek

hirdetes

Legjobb csapatépítő program ötletek

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A csapatépítő tréningek egyre népszerűbbek. A legtöbb cég szokott szervezni ilyen eseményeket alkalmazottjai számára, hogy ezzel jobb munkahelyi légkört teremtsen, és javítja munkahelyi kommunikációt, hiszen ebből hosszú távon profitálni tud. Azzal ugyanis, hogy az egy helyen dolgozók megismerik egymást, hatékonyabban tudnak problémákat megoldani, végsősoron együtt dolgozni. Mutatunk 5 csapatépítő programot, amikkel garantáltan jól fognak szórakozni a résztvevők, és a kívánt eredményt is meghozzák.

Legjobb csapatépítő programok

Jégtörő csapatépítő program ötlet

A jégtörő feladatok nagyon fontosak, hiszen lényegében ezek alapozzák meg a hangulatot. Gyakorlatilag egy kis játékos bemutatkozásról, és hangulat oldásról szól az egész. Szerintünk az egyik legjobb ilyen program, ami ezt a célt szolgálja, a babafotó kvíz. A csapatépítő tréning előtt kérj minden kollegától egy kiskori képet, ezeket rakd ki megszámozva egy mindenki által jól látható helyre, ez lehet nyomtatott kép, vagy diavetítés formájában is. A feladat pedig kitalálni, hogy ki, kicsoda. A nevetés garantált!

Gondolkodtató csapatépítő program ötlet

Az gazán jó játékok gondolkodásra ösztönzik a kollégákat, arra, hogy megoldjanak egy problémát. Hiszen, ha most összecsiszolódnak, akkor éles helyzetben, a munka során is jobban fog menni. Egy ilyen feladat a lakatlansziget. Az egész lényege, hogy 8 véletlenszerűen kiválasztott irodai tárgyból az előzetesen kialakított csoportoknak ki kell választaniuk egyet, amit magukkal vinnének egy lakatlan szigetre. De nem elég kiválasztani, meg is kell indokolnia döntést, illetve érvelni a többiekkel szemben.

hirdetes

Ügyességi csapatépítő program ötlet

Az ügyességi játékok is nagyon jó programok lehetnek, hiszen ebbe mindenki anyait-apait beleadva veszi ki a részét, annak érdekében, hogy ő, és a csapata a legjobban teljesítsen. Ha az ügyességi játékokat kicsit fel akarjátok turbózni, akkor a tv-ből sokak által 1 perc és nyersz vetélkedő alapján rendezzétek meg. Azaz minden egyszerűnek tűnő feladatra, pontosan egy percet hagyjatok a csapatoknak. Hidd el, sokkal izgalmasabb lesz így!

Aktív csapatépítő program ötlet

De ha valami kicsit többre vágytok, és nem elégszetek meg a csapatversenyekkel, valamint a logikai feladatokkal, akkor kicsit extrémebb dolgokat is csinálhattok. Mit szóltok például egy segway túrával összekötött számháborúhoz? A számháború nagyszerű program, lehet nem gondoltál bele, de ehhez a játékhoz is, csakúgy, mint az üzleti tervhez, ki kell dolgozni egy jó stratégiát, és végre kell hajtani. Van ennél jobb szimuláció?

hirdetes

Extrém csapatépítő program ötlet

Ha az előző ötlet tetszett nektek, akkor ez is fog. Ha igazán szeretnétek elmélyíteni a kollégák közti kapcsolatot, akkor egy olyan közös élményt kell szereznetek, amit egy ideig biztos nem felejtenek el. Mit szólnátok egy tandem ugráshoz a Balaton felett?

+1: Spontán ismerkedés

De a legjobb, ha kicsit spontán ismerkednek az alkalmazottak. A programokkal megalapozzátok a hangulatot, majd este hagyjátok, hogy magától folytatódjon. Nincs is jobb helyszín erre, mint az ajkai Hotel Kristály Carboon bárja, ahol akár Billiárdozással, Dartsozással, Bowlingozással, vagy egy jó Kareokival is folytatódhat a szórakozás. Ráadásul a szálloda alkalmazottjai nagyon szívesen segítenek a többi program megszervezésében, és lebonyolításában is, akár még a Tandem ugrást is elintézik nektek! Nézd meg a helyet ide kattintva: csapatépítő tréning Balaton!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

szervezet

munkatársak csoportja és feltételrendszer, a felelõsségi körök, a hatáskörök és a... Tovább

Barter

Egy médiatulajdonos reklámidőt vagy hirdetési felületet biztosít más szolgáltatásért,... Tovább

Tovább a lexikonra
Kultúra