notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Csőben sült kelbimbó csirkemellel

Csőben sült kelbimbó csirkemellel

ich.hu
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A napokban a zöldségesnél vettem vagy két maroknyi kelbimbót, de még nem tudtam, hogy mi lesz belőlük. Először valami tartalmas, télies leveskében gondolkodtam - de aztán beugrott egy kép: hús, besamel és vajpuha kelbimbók jelentek meg a képzeletemben, amit már csak meg kellett csinálni.

Csőben sült kelbimbó csirkemellel

Hozzávalók:


•    35-40 dkg kelbimbó
•    1-2 szál répa
•    3-5 gerezd fokhagyma
•    1 nagyobb dupla csirkemell
•    liszt, zsemlemorzsa, tojás és bazsalikom a panírhoz
•    vaj, liszt, tej, szerecsendió és sajt a besamelhez
•    só és bors

 

 

Elsőként felteszünk egy lábasban vizet forralni, majd megtisztítjuk a kelbimbókat és répákat illetve a fokhagymákat is. Én két répát pucoltam meg, amiket négyrét vágtam - majd a kelbimbókkal együtt a forró vízben puhára főztem őket. Azért, hogy egy kicsit markánsabb legyen a zöldségek íze, nos ezért a só mellett fokhagyma gerezdeket is vágtam a vízbe - szerintem ettől jobb lett az ízük.

hirdetes

 

 

Míg a zöldségek puhultak, addig csirkemelleket paníroztam be, amihez a tojásba szórtam még bazsalikom leveleket is, ezzel szintén színesíteni szerettem volna az ízvilágot - de őszintén friss bazsalikommal jobban jártam volna. ( Persze nem az összes csirkemell került a kelbimbók alá, egy részét csak úgy simán betermeltem - úgyhogy a fotókon több husit láthattok. )

 

 

hirdetes

Harmadik fázisként készítettem egy besamel mártást, amihez vajat teszünk egy lábasba, majd liszt pirítása következik, aztán érkezik a tej - amit folyamatosan kavargatni kell. Fűszerként só és szerecsendió kerül a mártásba, majd egy csomó sajtot reszelünk még az összetevők mellé. 

 

 

A kelbimbókat ketté vágom, még egy kicsit sózom is őket, majd kezdődik a rétegezés. A jénai tál aljára pakolom a rántott csirkemell szeleteket, rákenek egy adagnyi besamelt, amire érkeznek a zöldségek, majd ismét besamel - amire pedig reszelek még sajtot.

 

 

Sütőbe csúsztatom a jénait, 200-220 C-ra tekerem a potméter, majd amikor már aranybarna a sajt és a besamel - akkor már tálalunk is. ( Ez az étel azonban nem csak forrón és frissen király, hanem másnap hidegen  is kiváló - úgyhogy érdemes nagyobb mennyiséget készíteni. ) 

 

Hegyvári Zoltán

alias Húsimádó

Forrás: husimado-eger.blog.hu


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 247

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Magyarországon a környezet- és természetvédelmi... Tovább

direct response

Válaszra ösztönző Direct Marketing vagy egyéb marketing tevékenység. Eszközei lehetnek:... Tovább

Tovább a lexikonra