notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kevesebb munkanélküli van hazánkban tavalyhoz képest

hirdetes

Csökkent a munkanélküliek száma

SzSz
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A KSH legfrissebb adatai szerint az utóbbi három hónapos időszakban, augusztustól-októberig a munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 173 ezerre csökkent, amely 11 ezer fővel kevesebb, mint tavaly. Ezzel együtt a munkanélküliségi ráta 0,3 %-al 3,7%-ra csökkent.

Kevesebb a munkanélküli

A legtöbb új munkaerő a 15-25 évesek korcsoportjában lett. Nálunk a munkanélküliségi ráta 10,5 százalékos volt. A 25–54 éves legjobb munkavállalási korúak munkanélküliségi rátája 3,3 százalékos volt, míg az 55–74 éveseké 0,6 százalékponttal, 2,5 százalékosra csökkent. A munkanélküliség átlagos időtartama 15,1 hónap volt, a munkanélküliek 41,1 százaléka legalább egy éve keresett állást, vagyis tartósan munkanélkülinek számított – tájékoztatott a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Közölték, a 15–74 éves férfiak körében a munkanélküliek száma mintavételi hibahatáron belül 85 ezerre, munkanélküliségi rátájuk pedig 3,3 százalékra mérséklődött. A nők esetében a munkanélküliek száma 8 ezerrel, 88 ezerre csökkent, a munkanélküliségi ráta pedig 0,4 százalékponttal, 4,1 százalékra mérséklődött.

hirdetes

Összességében tehát az augusztus–októberi három hónapos időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 11 ezer fővel, 173 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,3 százalékponttal, 3,7 százalékosra csökkent. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adminisztratív adatai szerint a nyilvántartott álláskeresők létszáma október végére 6,1 százalékkal, 244 ezerre csökkent – fűzte hozzá jelentésében a KSH.

Forrás: KSH

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

környezeti tényező

környezeti tényező Valamely szervezet  tevékenységének, termékeinek vagy... Tovább

marketingauditálás

Egy vállalat marketingkörnyezetének, -célkitűzéseinek, -stratégiájának és... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Gazdaság Hírek