notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Energiatakarékossági pályázat 2008

Energiatakarékossági pályázat 2008

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Várhatóan tavasszal hirdeti meg a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) a lakossági energiatakarékossági pályázatait - mondta Ábrahám Gergely a tárca szóvivõje az MTI-nek.Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérje ajánlatunkat itt!Több változás


A múlt évihez képest több változás is várható. A tervek szerint egyszerûsödik a pályázati csomag, s bõvül a pályázók köre is a panel, alagútzsalu, öntött, vasbeton-vázas és egyéb elõre gyártott technológiával készült lakások egyedi beruházásainak a bevonásával.

Magasabb támogatási arány


A GKM elképzelései szerint magasabb támogatási aránnyal ösztönöznék az energetikailag hatékonyabb, több pályázati célt megvalósító lakossági, illetve a megújuló energiahordozó felhasználás növelésére irányuló beruházásokat és emelnék a felvehetõ kedvezményes hitel összegét is.
hirdetes

Gyõztes pályázatok


Tavaly a Nemzeti Energiatakarékossági Programra és a "Sikeres Magyarországért" Lakossági Energiatakarékossági Hitelprogramra 5.067 pályázat érkezett. A gyõztes pályázatok száma meghaladta a 3.500-at, támogatási igényük pedig több mint 800 millió forint volt. A támogatás révén igényelt kedvezményes hitel összege 2,3 milliárd forintot tett ki.

Pályázat támogatása


A 3.500 pályázat támogatására felhasznált vissza nem térítendõ állami támogatás segítségével 5,8 milliárd forint értékû beruházás valósult meg. A GKM tavaly kevesebb állami támogatással több pályázatot támogatott, mint 2006-ban, a támogatás energetikai hatékonysága pedig 40 százalékkal haladta meg az elõzõ évit.
hirdetes

A pályázatok nyertesei


A múlt évi pályázatok nyertesei a lakossági pályázókon túl azok a cégek voltak, akik felismerték a magánszemélyek támogatásban rejlõ lehetõséget. Fõleg a kis és közepes vállalkozások, a kkv k körébe tartozó, nyílászárók gyártásával, szerelésével, vagy a megújuló energiával mûködõ technológiák forgalmazásával foglalkozó cégek egy része jó évet zárhatott a NEP 2007-nek köszönhetõen. Ezek a vállalkozások maguk keresték meg a potenciális pályázókat, így árverseny helyett az állami támogatás segítségével szereztek munkát, és fizetõképes keresletet maguknak. Ez az eszköz 2008-ban is felhasználható! Ha további részletek is érdeklik, keresse munkatársainkat.

Forrás:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 236

Átlagos értékelés: 5.0

Szótár

környezeti előirányzat

környezeti előirányzat A szervezetre vagy annak részeire vonatkozó, a környezeti célokból... Tovább

metrológiai jellemzõ

olyan megkülönböztetõ tulajdonság, amely befolyásolhatja a mérés eredményeit ... Tovább

Tovább a lexikonra