notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Energiatakarékossági pályázat 2008

hirdetes

Energiatakarékossági pályázat 2008

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Várhatóan tavasszal hirdeti meg a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) a lakossági energiatakarékossági pályázatait - mondta Ábrahám Gergely a tárca szóvivõje az MTI-nek.Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérje ajánlatunkat itt!Több változás


A múlt évihez képest több változás is várható. A tervek szerint egyszerûsödik a pályázati csomag, s bõvül a pályázók köre is a panel, alagútzsalu, öntött, vasbeton-vázas és egyéb elõre gyártott technológiával készült lakások egyedi beruházásainak a bevonásával.

Magasabb támogatási arány


A GKM elképzelései szerint magasabb támogatási aránnyal ösztönöznék az energetikailag hatékonyabb, több pályázati célt megvalósító lakossági, illetve a megújuló energiahordozó felhasználás növelésére irányuló beruházásokat és emelnék a felvehetõ kedvezményes hitel összegét is.
hirdetes

Gyõztes pályázatok


Tavaly a Nemzeti Energiatakarékossági Programra és a "Sikeres Magyarországért" Lakossági Energiatakarékossági Hitelprogramra 5.067 pályázat érkezett. A gyõztes pályázatok száma meghaladta a 3.500-at, támogatási igényük pedig több mint 800 millió forint volt. A támogatás révén igényelt kedvezményes hitel összege 2,3 milliárd forintot tett ki.

Pályázat támogatása


A 3.500 pályázat támogatására felhasznált vissza nem térítendõ állami támogatás segítségével 5,8 milliárd forint értékû beruházás valósult meg. A GKM tavaly kevesebb állami támogatással több pályázatot támogatott, mint 2006-ban, a támogatás energetikai hatékonysága pedig 40 százalékkal haladta meg az elõzõ évit.
hirdetes

A pályázatok nyertesei


A múlt évi pályázatok nyertesei a lakossági pályázókon túl azok a cégek voltak, akik felismerték a magánszemélyek támogatásban rejlõ lehetõséget. Fõleg a kis és közepes vállalkozások, a kkv k körébe tartozó, nyílászárók gyártásával, szerelésével, vagy a megújuló energiával mûködõ technológiák forgalmazásával foglalkozó cégek egy része jó évet zárhatott a NEP 2007-nek köszönhetõen. Ezek a vállalkozások maguk keresték meg a potenciális pályázókat, így árverseny helyett az állami támogatás segítségével szereztek munkát, és fizetõképes keresletet maguknak. Ez az eszköz 2008-ban is felhasználható! Ha további részletek is érdeklik, keresse munkatársainkat.

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

auditor

személy, akinek megvan a felkészültsége audit végzésére Tovább

Attitűd

Attitűd, azaz beállítódás, olyan tanult készenléti állapot, amely megmutatja, melyik... Tovább

Tovább a lexikonra