notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Cyber-támadás több amerikai újság ellen.

hirdetes

Egy Cyber-támadás zavarta meg több amerikai újság kiadását

SzSz
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Múlt szombaton számos amerikai újság egy számítógépes támadást követően jelentős nyomtatási és szállítási zavarokat szenvedett

Cyber-támadás

A támadás a Los Angeles Times, a Chicago Tribune, a Baltimore Sun és a Tribune Publishing többi címének késedelmes terjesztéséhez vezetett.

A cég azt mondta, hogy pénteken először észlelte a rosszindulatú szoftvert, amely ugyanabban a nyomdában forgalmazó magazinokat érte el.

A támadásról úgy gondolják, hogy az USA-n kívülről érkezett, mondta az LA Times. A Wall Street Journal és a New York Times nyugati parti kiadásai, amelyek ugyanazt a termelési platformot képviselik Los Angelesben, szintén érintettek. "A támadás célja valószínűleg az infrastruktúra letiltása, pontosabban a szervereké volt, vagyis, hogy ellopják az információkat," egy névtelen forrás mondta ezt az LA Times-nak, aki tudott a támadásról.

hirdetes


A Tribune Publishing szóvivője, Marisa Kollias ezt megerősítette egy nyilatkozatban, mondván, hogy a vírus által okozott back-office rendszerek „újságok közzétételére és előállítására szolgálnak”.

"A vállalat minden piacát érintette," mondta Kollias asszony, elutasítva, hogy az LA Times szerint több részletet adjon a zavarokról.

A cég további tulajdonában lévő egyéb kiadványok közé tartozik a New York Daily News, az Orlando Sentinel és az Annapolis Capital-Gazette, ahol az év elején halálos lövöldözés volt.

hirdetes

Egy másik kiadványnál, a Fort Lauderdale Sun-Sentinél szintén "egy számítógépes vírus, amely leállította a gyártást és akadályozta a telefonvonalakat," a hétvégén. 

"Tisztában vagyunk azzal, hogy jelentések állnak rendelkezésre a hírcsatornákat érintő potenciális számítógépes incidensekről, és együttműködnek kormányzati és ipari partnereinkkel, hogy jobban megértsük a helyzetet."

A Szövetségi Nyomozói Hivatal nyomozói nem voltak azonnal elérhetőek, így bővebb információ az érintett ügyekről egyelőre nincs. 

Forrás: BBC

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

fedezetszámítás

A fix és változó költségekkel, valamint a termelési mennyiséggel operálva, a becsült... Tovább

skontó

Engedmény a készpénzzel, vagy a fizetési határidő előtt fizető vevőnek. Tovább

Tovább a lexikonra
Külföld Technológia