notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Cyber-támadás több amerikai újság ellen.

Egy Cyber-támadás zavarta meg több amerikai újság kiadását

SzSz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Múlt szombaton számos amerikai újság egy számítógépes támadást követően jelentős nyomtatási és szállítási zavarokat szenvedett

Cyber-támadás

A támadás a Los Angeles Times, a Chicago Tribune, a Baltimore Sun és a Tribune Publishing többi címének késedelmes terjesztéséhez vezetett.

A cég azt mondta, hogy pénteken először észlelte a rosszindulatú szoftvert, amely ugyanabban a nyomdában forgalmazó magazinokat érte el.

A támadásról úgy gondolják, hogy az USA-n kívülről érkezett, mondta az LA Times. A Wall Street Journal és a New York Times nyugati parti kiadásai, amelyek ugyanazt a termelési platformot képviselik Los Angelesben, szintén érintettek. "A támadás célja valószínűleg az infrastruktúra letiltása, pontosabban a szervereké volt, vagyis, hogy ellopják az információkat," egy névtelen forrás mondta ezt az LA Times-nak, aki tudott a támadásról.

hirdetes

 


A Tribune Publishing szóvivője, Marisa Kollias ezt megerősítette egy nyilatkozatban, mondván, hogy a vírus által okozott back-office rendszerek „újságok közzétételére és előállítására szolgálnak”.

"A vállalat minden piacát érintette," mondta Kollias asszony, elutasítva, hogy az LA Times szerint több részletet adjon a zavarokról.

A cég további tulajdonában lévő egyéb kiadványok közé tartozik a New York Daily News, az Orlando Sentinel és az Annapolis Capital-Gazette, ahol az év elején halálos lövöldözés volt.

hirdetes

Egy másik kiadványnál, a Fort Lauderdale Sun-Sentinél szintén "egy számítógépes vírus, amely leállította a gyártást és akadályozta a telefonvonalakat," a hétvégén. 

 

 

"Tisztában vagyunk azzal, hogy jelentések állnak rendelkezésre a hírcsatornákat érintő potenciális számítógépes incidensekről, és együttműködnek kormányzati és ipari partnereinkkel, hogy jobban megértsük a helyzetet."

A Szövetségi Nyomozói Hivatal nyomozói nem voltak azonnal elérhetőek, így bővebb információ az érintett ügyekről egyelőre nincs. 

Forrás: BBC

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 170

Átlagos értékelés: 4.8

Külföld Technológia

Szótár

felhasználási engedély

hozzájárulás az elõírt követelményeknek nem megfelelõ termék felhasználásához,... Tovább

minõségszabályozás

a minõségirányításnak az a része, amely a minõségi követelmények ... Tovább

Tovább a lexikonra