notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Önkormányzati választás 2006 várható eredmény

hirdetes

Önkormányzati választás 2006 várható eredmény

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az önkormányzati választás eredmény a Fidesz szerint a megszorító csomag visszavonására kényszerítheti a kormányt. Hogy ez így lesz-e azt nem tudjuk, azonban Budapest és a Fõpolgármester széke 16 éve nem volt az SZDSZ számára ilyen veszélyben, mint 2006-ban. Nézzük, mit jósolnak a közvélemény kutatók a 2006-os önkormányzati választás eredményének.

Önkormányzati választás 2006 várható eredmény

Ön miért került erre az oldalra? Mert ez a honlap egy hatékony, keresõbarát honlap, és minden általunk választott kifejezésre az elsõk tudunk lenni. Így került Ön is ide!

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Önkormányzati választások ÉLÕBEN percrõl-percre az Agrároldal.hu hírportálon, ide kattintva!

A Gallup közvélemény kutatás eredménye az önkormányzati választás 2006 Budapest témakörben

Tarlós behozta Demszky elõnyét
A budapestiek 35%-a Demszkyre szavazna, 37% Tarlósra,
8% pedig Katona Kálmánra
Budapest, 2006. 09. 07.
A Gallup 1037 fõs véletlen budapesti telefonos mintán, amely tükrözi a népesség kerületek és demográfiai jellegû megoszlását augusztus 30 és szeptember 1 között végzett vizsgálatot. A vizsgálat szerint Tarlós ismertsége az elmúlt három hónap során nagyon gyorsan növekedett. A megkérdezett budapestiek kétharmada (67%) spontán módon tudja már megnevezni mint fõpolgármester jelöltet, és további 25% állítja neve hallatán, hogy tudja, hogy jelölt. Természetesen a fovárosiak körében messze a legmagasabb spontán ismertségnek örvend Demszky Gábor: a megkérdezettek 91%-a említette spontán módon, míg a spontán és segített említések aránya esetében együttesen eléri a 99%-ot. Amikor az általuk a legalkalmasabbnak tartott jelöltet kellett megnevezzék, akkor a fõvárosiak 35%-a Demszkyt, 36%-a Tarlóst és 8%-a Katona Kálmánt nevezte meg ilyen jelöltként. 18% nem akart vagy nem tudott válaszolni erre a kérdésre.

Teljes cikk: www.gallup.hu

A Szonda Ipsos közvélemény kuatatása a pártpreferenciára vonatkozólag

Jelentõssé vált a Fidesz elõnye


A SZONDA IPSOS 2006. augusztusi pártpreferencia-eredményei
Folytatódott a szocialista párt visszaesése, ezúttal 4 százalékpontnyi szimpatizáns távozott. A korábbi hónapokban az MSZP-tõl elfordulók nagyobbrészt a bizonytalanok csoportját gyarapították, onnan most a Fidesz felé kezdtek áramlani. Az ellenzéki pártot jelenleg a népesség 35 százaléka, a nagyobbik kormányerõt 23 százaléka támogatja. A biztos pártválasztók körében is nõtt a Fidesz elõnye az MSZP-vel szemben: a múlt havi 48-40-es támogatottsági arányok augusztus közepére 52-36-ra módosultak.

hirdetes

Az MSZP tábora ugyan kisebb, de egységesebb, elszántabb lett, az önbizalma viszont mérsékeltebbé vált. Az önkormányzati választásokra gondolva valamivel nagyobb aktivitást és határozottabb kiállást mutatnak polgármesterjelöltjeik mellett, mint a fideszesek.

Az SZDSZ továbbra is mélyponton, az MDF harmadik hónapja megelõzi õket, a KDNP-nek most sem lett érzékelhetõ támogatottsága. -- Ekként foglalhatók össze és értelmezhetõk azok az eredmények, amelyek a SZONDA IPSOS augusztus közepén, az ország felnõtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából származnak.

Május óta 11 százalékpontnyi (nagyjából 900 ezernyi) szimpatizánst veszített a Szocialista Párt, s 7-et (félmilliót-hatszázezret) szerzett a Fidesz. A kormánypártnál többé-kevésbé folyamatos visszaesést láthattunk, az ellenzékinél viszont júliusról augusztusra történt ugrásszerû emelkedés. Három hónapos átfutású politikai szavazóvándorlásnak lehetünk tanúi: a nyár elején az MSZP-tõl eltávolodók számára a Fidesz még nem volt politikai alternatíva, mostanra vált azzá számukra. A tavaszi szocialisták 3-4 százezres csoportja vált késõnyári fideszessé. Az MSZP táborának szûkülése együtt járt az aktivitási szint erõsödésével. Májusban 74, jelenleg 80 százalékos a szocialisták általános részvételi hajlandósága. A Fideszesek idõközben nem váltak lendületesebbé, akkor és most is 75 százalék volt aktív. Az október elseji önkormányzati választásokon való részvételt a szocialisták 78, a fideszesek 73 százaléka ígéri. Az MSZP városokban élõ hívei elkötelezettebbek saját polgármesterjelöltjeik támogatásában, mint az ellenzékiek (65-47 százalék). A kormánypárti szavazók önbizalma folyamatosan csökkent az elmúlt hónapokban, 92 százalékról 52 százalékra esett a gyõzelmi reményeket táplálók aránya). A Fidesz táborában viszont emelkedett a nyerésben bízók aránya, 44 százalékról 83 százalékra.

hirdetes

Teljes cikk: http://www.szondaipsos.hu/hu/ipsos/partaug


Lesz Tarlós Demszky Vita avagy a fõpolgármester jelöltek vitája?

Tarlós István felszólította Demszky Gábort, hogy álljon ki vele egy vitára szeptember 26-án a Vörösmarty téren - ezt a Fidesz támogatásával induló független fõpolgármester-jelölt zuglói kampánykörútján jelentette ki szombaton.

 
Tarlós István felhívta a fõpolgármestert: ha van benne virtus és becsület, akkor álljon ki vele egy vitára.

"Ott tisztázhatjuk a kérdéseidet és remélem én is választ kapok a saját kérdéseimre, amiknek megválaszolása elõl oly régen kitérsz" - fogalmazott Tarlós István, arra kérve a fõpolgármestert, mérkõzzenek meg egymással,"mint férfi a férfival".

A független fõpolgármester-jelölt állítása szerint elõször üzent a fõpolgármesternek. A tegezõdést azzal indokolta, hogy 17 éve ismeri Demszky Gábort. Felszólította vetélytársát, hogy tegyen eleget ennek a kihívásnak, és "lehetõleg egymaga, ne pedig kis pártok háta mögé bújva, mint ahogy tervezi".
   
Tarlós szombati beszédében azt mondta: "nem tudom igaz-e, de kicsit bánkódva hallottam a hírt, hogy miniszterelnök úr is azt jelentette volna ki (...), hogy azért sem lesz a jobboldalé Budapest. Én tisztelettel kérem a miniszterelnök urat (...), egyezzen bele, hogy Budapest mindenkié lehessen, a baloldalé, a jobboldalé és a hozzám hasonló függetleneké is".

 
Forrás: fn.hu

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

továbbengedés

hozzájárulás egy folyamat következõ szakaszába való továbblépéshez ... Tovább

Rövid Ellátású Láncok

Támogatási rendszer, mely a földrajzilag közeli vállalkozások és termelők együttműködését segíti. Tovább

Tovább a lexikonra