notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Önkormányzati választás 2006 várható eredmény

Önkormányzati választás 2006 várható eredmény

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az önkormányzati választás eredmény a Fidesz szerint a megszorító csomag visszavonására kényszerítheti a kormányt. Hogy ez így lesz-e azt nem tudjuk, azonban Budapest és a Fõpolgármester széke 16 éve nem volt az SZDSZ számára ilyen veszélyben, mint 2006-ban. Nézzük, mit jósolnak a közvélemény kutatók a 2006-os önkormányzati választás eredményének.

Önkormányzati választás 2006 várható eredmény

Ön miért került erre az oldalra? Mert ez a honlap egy hatékony, keresõbarát honlap, és minden általunk választott kifejezésre az elsõk tudunk lenni. Így került Ön is ide!

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Önkormányzati választások ÉLÕBEN percrõl-percre az Agrároldal.hu hírportálon, ide kattintva!

A Gallup közvélemény kutatás eredménye az önkormányzati választás 2006 Budapest témakörben

Tarlós behozta Demszky elõnyét
A budapestiek 35%-a Demszkyre szavazna, 37% Tarlósra,
8% pedig Katona Kálmánra
Budapest, 2006. 09. 07.
A Gallup 1037 fõs véletlen budapesti telefonos mintán, amely tükrözi a népesség kerületek és demográfiai jellegû megoszlását augusztus 30 és szeptember 1 között végzett vizsgálatot. A vizsgálat szerint Tarlós ismertsége az elmúlt három hónap során nagyon gyorsan növekedett. A megkérdezett budapestiek kétharmada (67%) spontán módon tudja már megnevezni mint fõpolgármester jelöltet, és további 25% állítja neve hallatán, hogy tudja, hogy jelölt. Természetesen a fovárosiak körében messze a legmagasabb spontán ismertségnek örvend Demszky Gábor: a megkérdezettek 91%-a említette spontán módon, míg a spontán és segített említések aránya esetében együttesen eléri a 99%-ot. Amikor az általuk a legalkalmasabbnak tartott jelöltet kellett megnevezzék, akkor a fõvárosiak 35%-a Demszkyt, 36%-a Tarlóst és 8%-a Katona Kálmánt nevezte meg ilyen jelöltként. 18% nem akart vagy nem tudott válaszolni erre a kérdésre.

Teljes cikk: www.gallup.hu

A Szonda Ipsos közvélemény kuatatása a pártpreferenciára vonatkozólag

Jelentõssé vált a Fidesz elõnye


A SZONDA IPSOS 2006. augusztusi pártpreferencia-eredményei
Folytatódott a szocialista párt visszaesése, ezúttal 4 százalékpontnyi szimpatizáns távozott. A korábbi hónapokban az MSZP-tõl elfordulók nagyobbrészt a bizonytalanok csoportját gyarapították, onnan most a Fidesz felé kezdtek áramlani. Az ellenzéki pártot jelenleg a népesség 35 százaléka, a nagyobbik kormányerõt 23 százaléka támogatja. A biztos pártválasztók körében is nõtt a Fidesz elõnye az MSZP-vel szemben: a múlt havi 48-40-es támogatottsági arányok augusztus közepére 52-36-ra módosultak.

hirdetes

Az MSZP tábora ugyan kisebb, de egységesebb, elszántabb lett, az önbizalma viszont mérsékeltebbé vált. Az önkormányzati választásokra gondolva valamivel nagyobb aktivitást és határozottabb kiállást mutatnak polgármesterjelöltjeik mellett, mint a fideszesek.

Az SZDSZ továbbra is mélyponton, az MDF harmadik hónapja megelõzi õket, a KDNP-nek most sem lett érzékelhetõ támogatottsága. -- Ekként foglalhatók össze és értelmezhetõk azok az eredmények, amelyek a SZONDA IPSOS augusztus közepén, az ország felnõtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából származnak.

Május óta 11 százalékpontnyi (nagyjából 900 ezernyi) szimpatizánst veszített a Szocialista Párt, s 7-et (félmilliót-hatszázezret) szerzett a Fidesz. A kormánypártnál többé-kevésbé folyamatos visszaesést láthattunk, az ellenzékinél viszont júliusról augusztusra történt ugrásszerû emelkedés. Három hónapos átfutású politikai szavazóvándorlásnak lehetünk tanúi: a nyár elején az MSZP-tõl eltávolodók számára a Fidesz még nem volt politikai alternatíva, mostanra vált azzá számukra. A tavaszi szocialisták 3-4 százezres csoportja vált késõnyári fideszessé. Az MSZP táborának szûkülése együtt járt az aktivitási szint erõsödésével. Májusban 74, jelenleg 80 százalékos a szocialisták általános részvételi hajlandósága. A Fideszesek idõközben nem váltak lendületesebbé, akkor és most is 75 százalék volt aktív. Az október elseji önkormányzati választásokon való részvételt a szocialisták 78, a fideszesek 73 százaléka ígéri. Az MSZP városokban élõ hívei elkötelezettebbek saját polgármesterjelöltjeik támogatásában, mint az ellenzékiek (65-47 százalék). A kormánypárti szavazók önbizalma folyamatosan csökkent az elmúlt hónapokban, 92 százalékról 52 százalékra esett a gyõzelmi reményeket táplálók aránya). A Fidesz táborában viszont emelkedett a nyerésben bízók aránya, 44 százalékról 83 százalékra.

hirdetes

Teljes cikk: http://www.szondaipsos.hu/hu/ipsos/partaug


Lesz Tarlós Demszky Vita avagy a fõpolgármester jelöltek vitája?

Tarlós István felszólította Demszky Gábort, hogy álljon ki vele egy vitára szeptember 26-án a Vörösmarty téren - ezt a Fidesz támogatásával induló független fõpolgármester-jelölt zuglói kampánykörútján jelentette ki szombaton.

 
Tarlós István felhívta a fõpolgármestert: ha van benne virtus és becsület, akkor álljon ki vele egy vitára.

"Ott tisztázhatjuk a kérdéseidet és remélem én is választ kapok a saját kérdéseimre, amiknek megválaszolása elõl oly régen kitérsz" - fogalmazott Tarlós István, arra kérve a fõpolgármestert, mérkõzzenek meg egymással,"mint férfi a férfival".

A független fõpolgármester-jelölt állítása szerint elõször üzent a fõpolgármesternek. A tegezõdést azzal indokolta, hogy 17 éve ismeri Demszky Gábort. Felszólította vetélytársát, hogy tegyen eleget ennek a kihívásnak, és "lehetõleg egymaga, ne pedig kis pártok háta mögé bújva, mint ahogy tervezi".
   
Tarlós szombati beszédében azt mondta: "nem tudom igaz-e, de kicsit bánkódva hallottam a hírt, hogy miniszterelnök úr is azt jelentette volna ki (...), hogy azért sem lesz a jobboldalé Budapest. Én tisztelettel kérem a miniszterelnök urat (...), egyezzen bele, hogy Budapest mindenkié lehessen, a baloldalé, a jobboldalé és a hozzám hasonló függetleneké is".

 
Forrás: fn.hu

Forrás:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 171

Átlagos értékelés: 5.0

Szótár

minõségirányítás

összehangolt tevékenységek egy szervezet vezetésére és szabályozására, a minõség... Tovább

minõségjellemzõ

terméknek, folyamatnak, vagy rendszernek egy követelménnyel kapcsolatos saját... Tovább

Tovább a lexikonra