notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A DEO jövője,BING,Google,domain,SEO,keresőoptimalizálás,internet marketing

hirdetes

A DEO jövője

tóth mátyás
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A SEO ipar többnyire a Google körül forog. Az internet használók több, mint fele a Google-t használja az angol nyelvterületeken, tehát nem meglepő, hogy az internet marketingesek, üzletemberek és a SEO szakemberek az első háromban szeretnék látni oldalukat a Google keresési listáin. Azonban az új, innovatív keresők, mint pl a Bing megjelenésével a SEO világa gyorsan változik.

DEO future

A Bing már most hatást gyakorol a kereső piacra. Felhasználók ezrei keresik és fedezik fel a Bing előnyeit az információ szerzés, termékek keresése és szolgáltatások terén, mivel a releváns keresési eredményeket azonnal kézhez kapják. Több, mint valószínű, hogy a jövőben a decision engine fogja uralni a piacot, ahogy egyre elterjedtebb lesz a felhasználók körében.

Decision Engine Optimisation - DEO

Nagyon nagy felhajtás kísérte a Bing megjelenését. De az igazság az, hogy a legtöbb technika, amivel a Google-ra optimalizálunk releváns a Bing optimizációra is. Alapvetően a fő különbség a Google és a Bing között a keresési eredmények prezentálásában van. Annak ellenére, hogy mind a két kereső más algoritmus alapján működik, mindegyik nagy jelentőséget tulajdonít a minőségnek és a releváns tartalmaknak. Továbbá várható, hogy a Bing szigorúan fogja venni a spamek megállítását és az etikátlan SEO-t. A "mászó"(crawling) folyamat, amit az új kereső használ nagyon hasonlít elődjéhez, a Live Search-höz.

hirdetes

A keresési eredmények prezentációja

Ahogy korábban említettük, a keresési eredmények prezentációja a Google-nak és a Bing-nek nagyban különbözik. Sokan úgy tartják, hogy a decision engine sokkal szofisztikáltabb teljesítményt nyújt. Például: az eredményeket szét lehet választani kategóriákra, hogy még hatékonyabb legyen a keresés. Továbbá egy navigáló menü is található a bal oldalon, ami a SERP kategórákkal egyezik meg/hasonló. Ennek következtében a decision engine optimizáció célzott, releváns és pontos lesz. A web tulajdonosonak csupán specifikus kategóriákra kell optimalizálni a websitejukat. Ezáltal könnyebben lehet jobb eredményt elérni, mintha egy általános kulcsszóra optimalizálunk. Egy másik előnye a decision engine optimalizálásnak, ohgy minőségi forgalmat biztosít.

A linkek minősége a DEO számára

Ugyanúgy, mint a Google esetében, a bejövő, oldalra mutató linkek nagyon fontosak a Bingnek. A decision engine figyelembe veszi ezt egy adott website fontosságának meghatározásánál. Fontos megjegyezni, hogy a linkek minősége többet számít, mint a linkek mennyisége. A felhasználók számára, akik a decision engine-t használják fontos tudniuk, hogy többet érnek pár fontos linkkel néhány oldalról, mint rengeteg linkkel, amelyek irreleváns oldalról származnak. Továbbá ne linkeljünk olyan websiteokra, amelyek nem kapcsolódnak az oldalhoz, mert ez többet árthat, mint használna. A Bing piacra kerülése forradalmasította a SEO ipart. Amellett, hogy általános kulcsszavakra fókuszálunk, az alkategóriák hozzáadása a Bingben arra kényszeríti az internetes vállalkozásokat, hogy technikáikkal a Bingben is minél jobb eredményt érjenek el. Az alkategóriák a Bingben lehetnek: hírek, videók, képek, biográfiák és "populáris dolgok".

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

fokozat

azonos funkcionális rendeltetésû termékek, folyamatok , vagy rendszerek kategóriája... Tovább

Azbeszt-gumi tömítőlemez

 Azbeszt-gumi tömítőlemez, tömítőanyag (IT lemez): az IT-lemezeket úgy készítik, hogy... Tovább

Tovább a lexikonra