notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Design Hét 2009,2009. október 2-11.,hatodik alkalommal,Design Terminál Nonprofit Kft. és a Magyar Formatervezési Tanács,a Kreativitás és Innováció Európai Éve,60 üzlet, bemutatóterem és designműhely.

hirdetes

Design Hét 2009

Kecskeméti Dóra,designer
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Napjainkra a design egyértelműen kulcsfontosságú kreatív iparággá fejlődött, s jövőnk egyik legfontosabb művészeti-tudományos-technikai területe. A tudás alapú társadalmak gazdaságaiban a tudomány és a technika mellett a design az innováció meghatározó tényezője. A versenyképesség kulcsa ma már elsősorban az új típusú tudáshoz és a legfrissebb információkhoz való hozzáférés kérdése, amely a design esetében az új generációs anyagok és a legkorszerűbb technológiák alkalmazását jelenti.

Napjainkra a design egyértelműen kulcsfontosságú kreatív iparággá fejlődött.

2009. október 2-11. között hatodik alkalommal rendezi meg a Design Terminál Nonprofit Kft. és a Magyar Formatervezési Tanács, a Design Hét Budapest eseménysorozatot, a mára országos jelentőségű fesztivált. Az idei eseménysor – a Kreativitás és Innováció Európai Éve programjának hivatalos részeként – a kreatív energiák tematika köré szerveződik. Testközelbe kerülnek a hazai és a nemzetközi designélet legfrissebb eredményei és aktuális tendenciái.

Állandó elemként újra lesz Magyar Formatervezési Díj kiállítás, speciális Pecha-Kucha Night, finn-magyar WAMP és számos divatbemutató. Lesz kedvezményes vásárlási aukció, amelyben idén 60 üzlet, bemutatóterem és designműhely vesz részt. A megújult arculat mellett új elemekkel is gazdagodik a program: a Magyar Formatervezési Tanács által alapított Design Management Díjjal, valamint a Design Terminál Nyitott Stúdiók kezdeményezésére a nagyközönség 16 kortárs designer műhelyébe, stúdiójába látogathat el.

hirdetes

A Design Hét Budapest 2009-es programja kicsiknek és nagyoknak szóló kreatív workshopokban különösen gazdag. Külön figyelmet fordítanak arra, hogy a fesztivál történéseibe a legfiatalabb korosztályt is bevonják. A DESPLAY és DEMO programok célja, hogy a gyerekek számára játékos és élménygazdag designleckéken keresztül váljon megfoghatóbbá és érthetőbbé a design világa.

Nemzetközi vonatkozásban pedig megtekinthető lesz a finn Re-interpreting Nature tárlat, a Swiss Design in Hollywood című kiállítás, a dán INDEX 2007, és a CorianŽ által a cseh designer- és építészhallgatók számára kiírt pályázat legjobbjaiból szemezgető tárlat is.
hirdetes

A szervezők közleménye szerint pedig az események forgatagában mindvégig kitüntetett figyelmet kap az alkotói kreativitás, a tudás alapú termékek és szolgáltatások, az új generációs anyagok és a XXI. századi technológiák.

Az elmúlt öt évben a Design Hét professzionális, nemzetközi összehasonlításban is jelentős fesztivállá nőtte ki magát. A hivatalos megnevezés kiegészítése – a Budapest szó használata – az esemény megkülönböztetésére szolgál az európai design hetek sorában. Ennek tudatosítását segíti az új logo, valamint a komplett vizuális rendszer. Városszerte látható plakátjaik, járműreklámjaik és zászlókampányuk a design ünnep jelentőségét hirdetik.

A részletes programot szeptember 1-től lehet elérni a www.designhet.hu oldalon.

Forrás: www.designhet.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Vízipisztoly egy örök nyári szórakozás

A vízipisztoly egy örök klasszikus, ami mindig meg fogja találni a maga közönségét, legyen... Tovább

követelmény

kinyilvánított igény vagy elvárás, amely általában magától értetõdõ vagy... Tovább

Tovább a lexikonra