notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Használhatatlan honlapok

hirdetes

Használhatatlan honlapok

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az interneten megtalálható promóciós honlapok nagy része minõségtelennek bizonyul. Sok honlap készül el úgy, hogy a vevõ nem is ellenõrzi le, hogy mit kap. Igaz, nem is tudja pontosan, hogy mit kellene figyelnie, milyen tesztelési procedúrákon kellene keresztül mennie egy-egy site-nak.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Használhatatlan honlapok

A minõségtelenség sok formában mutatkozik meg. Az elsõ a kinézet. Ez az, amivel az oldalunk látogatója elõször találkozik, a második a tartalom, amit a látvány után vesz figyelembe. A legfontosabb pedig a megtalálhatóság...

A honlapkészítés elsõ részlete: a design

Egyre több olyan honlappal találkozom nap mint nap, ami szembeötlõen ronda. Ha 1995 környékén láttam volna õket, teljesen meg lettem volna velük elégedve, de azóta el telt tíz hosszú év - fõleg informatiai szemszögbõl hosszú. A honlapkészítõ webmesterek - ha lehet õket így nevezni egyáltalán - egyre lentebb teszik a mércét, legalábbis az újonnan érkezõk. Abszolút nem foglalkoznak egy honlap igényes megjelenítésével. Összekeverik a betûtípusokat egy-egy oldalon - mit sem törõdve a tipográfiával -, összeférhetetlen színeket tesznek egymás mellé. De mind ezek eltörpülnek a hátterek kiválasztása mellett. Ha lehet ilyen szót használni: kriminális. Még mindig nem tanultuk meg, hogy a háttérbe MAXIMUM csak egy halvány képet tegyünk?

hirdetes

A "nagyon amatõr" webmesterek egy-egy beérkezett ajánlatkérésre rögtön igent mondanak, majd "pikk-pakk" elkészítik az oldalt. Az eredmény: egy uninformatív, szemnek zavaró honlap. A vevõ pedig örül, hogy kész az oldal, és fizet. Csakhogy mind e közben elfelejt egy "aprócska" tényt. Igaz, hogy a honlapja kész, ám arra látogatókat - sõt visszatérõ látogatókat - kell szerezni. Egy csúnya és tartalmatlan oldal nem fog ennek a kritériumnak megfelelni.

A honlapkészítés második részlete: a tartalom

Informatív honlapokból ugyancsak keveset találunk. A nem megfelelõ megjelenítés mellett elfelejtik feltölteni anyaggal a honlapokat. Mégpedig olyannal, ami ténylegesen érdekelheti a látogatót, és nem csak a legjobb ismerõs leli benne örömét. Több olyan oldallal találkoztam, ahol el volt felejtve a kapcsolat menüpont, vagy ha volt is, csak egy telefonszám és egy POSTAI cím volt megadva... No comment.

Az érdekes tartalom egy promóciós honlap esetében a termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos teljeskörû leírás. Beleértve a szállítási információt, munkafolyamatokat, stb...

A honlapkészítés harmadik részlete: a funkcionalitás

hirdetes
 A funkcionalitás is eléggé lesüllyedt egy bizonyos szintre némely oldalaknál. A lapozás nem megoldott - avagy "mindent egy oldalra", had görgessen a szörfözõ... -, a navigáció átláthatatlan. A navigáció hiánya a legjobban a statikus (HTML) oldalaknál mutatkozik meg, ahol a menü csak a fõoldalon elérhetõ, utána csak egy vissza link segít az oldalon való járkálásban - már ha van ilyen.

Az átgondolatlan funkcionalitás nem csak használhatatlansági hibát eredményezhet, hanem végzetes hibával is járhat: a rosszul megírt funkciók segítségével hatalmukba keríthetik az oldalunkat rossz akaratú emberek - vagy a konkurens cég által felbérelt crackerek...

Befejezés

A befejezés egy mondatban: ha nem áldozunk legalább annyit holnapunkra, hogy a megfelelõ szakértelemmel bíró emberekre bízzuk annak elkészítését, felesleges kiadásra szánjuk el magunkat.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

eljárás

egy tevékenység vagy egy folyamat elvégzésének elõírt módja 1.... Tovább

direct response

Válaszra ösztönző Direct Marketing vagy egyéb marketing tevékenység. Eszközei lehetnek:... Tovább

Tovább a lexikonra