notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

digitális marketing orvosoknak; orvosi marketing; marketing a praxisodnak; marketing tanácsadás orvosoknak

hirdetes

Miért van szüksége digitális marketingre az orvosi praxisodnak?

NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Manapság az emberek a betegségeket böngésznek, időpontokat foglalnak, és véleményeket olvasnak, mielőtt orvoshoz mennének. Így az orvosok, kórházak és klinikák digitális marketingjének célja az erős és hiteles online jelenlét kialakítása a közösségi média csatornákon, a keresőoptimalizáláson és más digitális marketing technikákon keresztül. Ez nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül kell hagynia a hagyományos nyomtatott hirdetéseket, különösen akkor, ha praxisod nagy visszhangot tapasztal az ilyen típusú hirdetésektől. Ha azonban a digitális marketing taktikádat a hagyományos marketingstratégiákkal kombinálod, a praxisod elkezdheti optimalizálni a marketingkampányt a maximális eredmény érdekében.

Digitális marketing orvosoknak

Ezért fontos a marketing tanácsadás orvosoknak 

Íme a legfontosabb okok, amelyek miatt egy orvosnak szüksége van digitális marketingre és annak tanácsadására a figyelem felkeltéséhez, a betegekkel való kapcsolattartáshoz és praxisuk bővítéséhez.

Több beteg van online: Az internet és a közösségi média hálózatok átalakítják a potenciális betegek egészségügyi szolgáltatók keresésének módját. A Deloitte által végzett tanulmány szerint a fogyasztók 52%-ka keres online információkat a kezelési lehetőségekről és hogy tájékozódjon az egészségügyi problémákról/ellátókról.  Így tehát nem számít, milyen szakterületen dolgozol, kritikus fontosságú egy olyan online arculat kialakítása, amely vonzó a potenciális és a meglévő betegek számára. A nap végén több beteget szeretnél vonzani. Akkor miért nem használod ki az online jelenlétet?

Könnyebb megcélozni a megfelelő közönséget: Elmúltak azok az idők, amikor a mindenkire érvényes megközelítés tűnt a legjobbnak. A mai digitális korszak testreszabott és pontos marketingstratégiát követel. Minden termékhez vagy szolgáltatáshoz van egy vásárló. Hogyan találd meg ezeket a potenciális betegeket, és hogyan ajánld fel szolgáltatásaidat? Az orvosok digitális marketingje a válasz!  Például a Facebook, az Instagram és a Twitter lehetővé teszi, hogy meghatározott csoportokat keress demográfiai adatok, érdeklődési körök és egyebek alapján. Ez azt jelenti, hogy hirdetheted és népszerűsítheted praxisodat a megfelelő ügyfelek számára. 

hirdetes

Az orvosok digitális marketingje költséghatékony: Nem minden gyakorlat rendelkezik jelentős marketing költségvetéssel. Az internet világa minden praxis számára egyenlő lehetőségeket kínál, méretétől, költségvetésétől és elhelyezkedésétől függetlenül. Mindössze annyit kell tenni, hogy megtaláld a megfelelő eszközöket és szolgáltatásokat, mint például a helyi online listakezelés, a tartalommarketing, a keresőoptimalizálás (SEO) és a közösségi médiás marketing az orvosi rendelő online elhelyezéséhez. 

Könnyebb interakció és kapcsolattartás a betegekkel: A betegek igényei folyamatosan változnak, és ahhoz, hogy a csúcson maradhass, meg kell felelni ezeknek a folyamatosan változó preferenciáknak. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan frissíteni kell, és tisztában kell lenni azzal, mit keresnek pácienseid, mit preferálnak és mit nem szeretnek. Ez az információ létfontosságú marketing célokra, és előkészíti az utat a jövőbeni ajánlatokhoz. A népszerű közösségi média hálózatokon keresztül kapcsolatba léphetsz pácienseiddel és betekintést nyerhetsz preferenciáikba.

hirdetes

A versenytársak ezt teszik: egy ilyen éles versenyben lévő digitális piacon a digitális marketing gondolatának figyelmen kívül hagyása nem is lehetséges. A versenytársak gyors elemzése megmutatja, hogy hány riválisod választja a digitális marketing stratégiákat. A trükk az, hogy jobban kell csinálnod, mint ők. A digitális marketingeszközök számos lehetőséget kínálnak az online márkaépítéssel való kísérletezéshez, valamint az orvosi rendelő és egyedi szolgáltatások piacra viteléhez. Az te feladatod, hogy olyan digitális marketingtervet készíts, amely illeszkedik gyakorlati ideológiádhoz és céljaidhoz és több pácienst vonz be.

Legyél gondolatvezető: Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy állandó forgalmat generálj praxisod webhelyére, ha minden alkalommal frissíted a közösségi médiát, amikor új blogbejegyzést hozol létre. A közösségi média platformok lehetőséget adnak olyan hasznos és releváns tartalmak közzétételére, amelyek növelik az orvosi praxisod ismertségét, és gondolatvezetőként helyeznek el téged a közösségében. 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

előirányzott eladás

Az értékesítés várt volumenének konzervatív becslése. Rendszerint a jelenlegi... Tovább

rezervációs ár

A vevő szempontjából az a legmagasabb ár, amelyet egy vevő hajlandó fizetni egy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek