notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Dinamikus vs. statikus: melyik a hatékony honlap?

hirdetes

Dinamikus vs. statikus: melyik a hatékony honlap?

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Honlapot készíthetünk akár magunknak is, vagy felkérhetjük erre a szomszéd fiát, mert olyan ügyes gyerek a géppel, de mégis, a legjobb, ha ezt egy professzionális cégre bízzuk. Hogy miért? Ezt hivatott bemutatni ez a cikk a statikus és dinamikus weboldalak összehasonlításával.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Dinamikus vs. statikus: melyik a hatékony honlap?

Mielõtt rátérnénk a különbségekre, és az elemzésre, tisztázzuk, hogy mit jelent eme két fogalom.

Statikus

Statikusnak akkor nevezhetünk egy honlapot, ha a rajta megjelenõ tartalom és struktúra állandó, programozó beavatkozás nélkül képtelen változni, és az oldal nem képes a felhasználóval alapszintû kommunikációra sem.
A fejlettebb statikus honlapok egyes trükkökkel - például javascriptekkel - megpróbálják annak a látszatát kelteni, hogy dinamikusak: megkérdezik, hogy hogy hívják a felhasználót, hogy a nevén köszönthessék, vagy megjelenítenek egy kezdetleges órát, mely azonban azonos idõt mutat, mint a felhasználó számítógépén lévõ óra, akár jól, akár rosszul van az beállítva.

Dinamikus

Ezzel szemben, a dinamikus honlapok azok, melyeket a szerkesztõi, tulajdonosai képesek a programozó, fejlesztõ nélkül is aktualizálni, frissíteni, mely weboldalak képesek a felhasználóval kommunikálni, az adataikat tárolni és kezelni.

Összeshasonlításuk során kiderül, hogy a statikus honlapok néhány, kevéssé jelentõs elõnnyel rendelkeznek a dinamikus honlapokkal szemben, míg azok számos téren felülmúlják riválisukat.

hirdetes
Az elsõ tényezõ az ár, azaz az elkészítés költsége. Ahogy már a bevezetõben megemlítettem, egy statikus, egyszerû, mondhatni primitív honlapot egy iskolás diák, vagy éppen magunk is elkészíthetünk, a megfelelõ technikák és valamelyik egyszerû html-szerkesztõ szoftver segítségével, ezért nincs túl magas költsége. Az árat, majd akkor fogjuk megfizetni, amikor akár mit is frissíteni, alakítani kell a honlapunkon, vagy azt szeretnénk, hogy az oldal valóban vonzza a látogatókat és az érdeklõdõket: hiszen ez a saját üzletünk érdeke.

Erre a dinamikus honlapok képesek

a megjelenített tartalom és képi világ mögött komoly programok dolgoznak azon, hogy a felhasználó könnyen eligazodjon oldalunkon, megtalálja a keresett információt, vagy terméket, esetleg meg is rendelhesse azt. Ezen programok megírására több programozási nyelv áll rendelkezésre, ezek közül az egyik legelterjedett és legszélesebb körben felhasznált a PHP. Az ilyen webes programokat már nem amatõrök, hanem szakértõk, web-programozók készítik, akik ezeket a programokat össze tudják kapcsolni az adatbázisokkal is, amik legalább olyan fontosak, mint maguk a programok. Hiszen, az adatbázisok tárolják mindazokat az adatokat, amik honlapunk tartalmát adják, és mindazokat, amiket a felhasználók adnak meg, vagy használnak fel.

hirdetes

A dinamikus honlapok frissítése is egyszerû

 a legtöbb esetében alapfokú informatikai ismeretekkel rendelkezõ kollégákra is rábízhatjuk az adatbevitelt a termékinformációkról, hírekrõl, egyéb tartalmakról, hiszen azokat egy web alapú, word szerû szövegszerkesztõ felületen lehet bevinni, ahol természetesen a feltöltött képek közül a képek hozzácsatolására is képesek lehetünk.

A dinamikus honlapok adnak arra lehetõséget

,hogy akár a felhasználók is alakítsák az oldalt: véleményezzék a termékeket, vagy hozzászólásokat tegyenek egy hírhez vagy fórumtémához, mindezt úgy, hogy adataikkal másnak nincs lehetõsége visszaélni. Aki egyszer regisztrál, késõbb hozzáférhet a saját adataihoz, és az õ neve alatt senki más nem tud hozzászólást beküldeni vagy szerkeszteni.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

mérési folyamat

mûveletek összessége egy mennyiség értékének meghatározáshoz Tovább

termelési orientáció

Olyan vállalati gazdálkodási magatartás, amely során a termelőüzemek gyártási... Tovább

Tovább a lexikonra