notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A füstmentes cigarettáké a jövő

hirdetes

A világ legnagyobb dohányipari vállalata fokozatosan fogja megszünteti a cigarettát

SzSz
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A svájci kutatóközpontban a világ legnagyobb cigarettavállalata újabb fejlesztéseket végez. A Philip Morris International - amely a Marlboro-t és számos más vezető márkát gyártja - megígérte, hogy fokozatosan megszünteti a normál cigarettát, és inkább a füstmentes termékek gyártására koncentrál.

Dohányipar

A vállalat eddig 3,5 milliárd fontot (1254,9 milliárd Forintot) költött tudományra és technológiára, több mint 3000 szabadalmat szereztek be, és további 5000 szabadalom van függőben.

A Sky News hozzáférést kapott, és betekintést nyert a vállalat laboratóriumába, ahol a tudósok a tüdőben és a légutakban lévő vegyszerek hatását követik nyomon. 

Philip Morris kutatóintézet

A kutatók jelenleg az IQOS elnevezésű elektromos eszköz fejlesztésével foglalkoznak, amely a dohányzással ellentétben nem termel kátrányt, azaz nem ég. A hűvösebb hőmérséklet 95% -kal csökkenti a cigarettafüstben található 15 mérgező vegyi anyag szintjét a vállalat kutatása szerint. Ez azonban nem jelenti azt, hogy csökkenti a dohányzással kapcsolatos betegségek kockázatát. Ezeket a tanulmányokat nem végezték még el, bár az eddigi vérvizsgálatok szerint a testre kevésbé káros hatású, mint a normál cigaretta.

hirdetes

Az IQOS eszköz egy gőzöléses alapon működő cigaretta. A fűtő nikotin folyadék aeroszolja még alacsonyabb toxikus vegyületeket tartalmaz. Míg az orvostudományok a dohányzás alternatívájaként támogatják az új “cigarettát”, mégsincs teljes kimutatás a normál és az új cigaretta közötti káros hatások mértékének különbségeiről. A Public Health England is azt mondja, hogy nincs elég független kutatás arra, hogy a dohányzóknak ajánlani lehessen az új eszközt arra, hogy csökkentsék a dohányzás általi kockázatokat.

hirdetes

A dohány 100 millió embert ölt meg a 20. században, és évtizedek óta az ipar tagadta a dohányzás veszélyét. A dohányzásellenes kampányozók szerint még a bizonyítékokat is lefedte, a nikotin addiktív hatásáról. Akkor most miért kellene megbízni a dohánygyárakban?  

Az Egyesült Királyságban a felnőttek kevesebb, mint 15% -a dohányzik, míg egy évtizeddel ezelőttig 21%-uk. Sokan teljesen abbahagyják, vagy átálltak e-cigarettára.

Ez lehet a dohányipari cég óriási fejlesztése annak érdekében, hogy a dohányosok továbbra is dohányosok maradjanak. A Philip Morrisnak a legnagyobb kihívást az alacsony és közepes jövedelmű országok jelentik majd, ahol a legtöbb dohányos él, és ahol továbbra is hatalmas nyeresége van a normál cigarettákból. A jelenlegi “fűtött dohány eszköz” messze túlmutat a világ szegényeinek eszközén. A cég azt állítja, hogy elkötelezett az olcsóbb verziók kidolgozása mellett minden piacon, hiszen nyereséges a vállalkozás számára és vitathatatlanul a dohányosok számára egyaránt.

Forrás: SkyNews

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

hiba

egy szándék szerinti, vagy elõírt használattal kapcsolatos követelmény nem... Tovább

Affinitás marketing

Olyan marketing szemléletmód, amely a felhasználók azon csoportjára koncentrál, akik... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek Külföld Tudomány