notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tippek a hatékony home officehoz: Ezeket a dolgokat rontják el legtöbben home office alatt (5 hiba)

hirdetes

5 dolog, amit ha te is elrontasz home office alatt

CZs
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A világ végre rájött, milyen jó megoldás is a home office azok számára, akiknek nem kell szükségszerűen egy irodában vagy munkahelyen ülniük, hiszen a munkájukat otthonról is elvégezhetik. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a jövő a home office-é, és a munkaadók nagyon is hajlanak rá, hiszen látják, hogy egyértelműen működik. Ebbe persze nagyon is bele kell tanulni, sokan pedig még mindig elkövetnek olyan hibákat, amikkel sokszor a kukába dobják az egész napjukat.

Tippek home officehoz

Egész nap pizsamában tengődsz

A home office első napjaiban talán még vetted a fáradtságot, hogy felöltözz, de ez szépen lassan elkopott, és ma már inkább a lógó, itt-ott esetleg foltos pizsiben dolgozol egész nap? Nagyon rosszul teszed! Óriási energiát adhat, ha a reggeli rutinod részeként felöltözöl, és embernek érzed magad. Nem azt mondjuk, hogy magassarkúban tipegj a lakásban egész nap, vagy köss nyakkendőt, csak azt, hogy adj arra, hogy nézel ki egész nap. Nem csak számodra, de a családod és párod számára is nagyon fontos, hogy jól érezd magad, és adj magadra. Öltözz fel minden reggel, ne maradj abban a ruhában, amiben aludtál! 

Nincs egy kijelölt helyed a munkára

Egyik nap az ágyban fekve, másik nap az étkezőasztalnál, harmadik nap a kerti székben dolgozol? Nem túl hatékony! Legyen egy helyed, ahol a munkaidődet töltöd, és legyen ez meg a gyerekek tanulásánál is. Nincs baj azzal, ha jó az idő, és kimész a kertbe, hogy onnan pötyögj a laptopon, hiszen az a legjobb a home office-ban, hogy ezt megteheted. De akkor is ülj egy asztalhoz, alakíts ki egy olyan helyet, ami elősegíti a hatékony munkavégzést ahelyett, hogy egy kényelmetlen széken kuporogsz, vagy az ágyból dolgozol félig fekve.

hirdetes

Nincs meghatározott munkaidőd

A legtöbben emiatt úsznak el a feladataikkal, amikor home office-ba kerülnek. Nincs egy jól meghatározott munkaidejük, amihez tartani tudják magukat. Így hajlamosak vagyunk elúszni reggel, megnézni még egy sorozatot, háromfogásos reggelit csinálni, majd azon kapjuk magunkat, hogy elment az egész délelőtt, 11 óra van, és még egyetlen billentyűt sem ütöttünk le. Legyen munkaidőd, kelj inkább hamarabb és kezdj el 8 órakor dolgozni, hogy végezz délutánra, és szabad legyen a nap hátralévő része. Így nem kell attól félned, hogy hétvégente is a fejedre nő a munka.

hirdetes

Rendszerezd a feladataidat

Légy pontosan tisztában vele, hogy mit fogsz csinálni az egyes munkanapokon, a legjobb – főleg, ha hajlamos vagy a halogatásra, – ha fontossági sorrendet állítasz fel a feladataidban, és ez alapján állsz nekik. Soha ne a legnagyobb lélegzetvételű feladatot hagyd utoljára, kezdd inkább azzal, hogy levedd a terhet a saját válladról, és hagyd az apró, kevésbé lényeges munkákat a nap további részére. Ez segít abban, hogy ne ússz el a feladataiddal.

Nem tartasz szünetet és túl sokat stresszelsz

Sokak feje fölött ott lebeg a munkanélküliség félelme, ami miatt halálra dolgozzák magukat, egy perc szünetet sem tudnak tartani a nap folyamán, és reggeltől estig azon stresszelnek, mit hoz majd a holnap, vajon végeznek-e a feladataikkal, vajon nem úsznak-e el, vajon elégedett lesz-e a főnököm? Ez tökéletesen meggátolja a hatékony és erednényes munkavégzést. Rossz hírünk van, éppen az lesz a következménye ennek, amitől félsz: egyrészt teljesen leterheled magad, és lassan nagyon is elfáradsz az állandó stresszben, másrészt képtelenség ekkora nyomás alatt jól dolgozni. Nyugodj meg, tedd meg, amit tudsz, de ne őrülj bele! Tarts legalább napi 3 szünetet a 8 órás munkaidőd alatt, igyál egy kávét, ebédelj meg nyugodtan, de NE a gép előtt. A szünet legyen tényleg szünet, szusszanj egyet, ülj ki a kertbe. A lényeg, hogy frissítsd fel az elméd!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

mérési folyamat

mûveletek összessége egy mennyiség értékének meghatározáshoz Tovább

haszonkulcsos árképzés

A vállalat az összes költségeit figyelembe véve meghatározza, hogy hány százalékos hasznot... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Gazdaság Hírek Magyar