notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A siker titka: ha el akarod érni a céljaid, ezekre a dolgokra kell összpontosítanod

hirdetes

Ezekre a dolgokra összpontosíts, ha bármit is el szeretnél érni az életben

CZs
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Bármi legyen is a célod, bármilyen nagyratörőek is legyenek a terveid, a tettvágy és az álmodozás mit sem ér, ha egyszerűen nem találod az utat az elérésükhöz, vagy újra és újra letérsz róluk. Az embert sok minden visszatarthatja a bizonyos első lépéstől, aztán a motiváció hiányában egyszerűen feladjuk a vágyainkat. Az alábbi dolgokat azért gyűjtöttük össze, hogy ez soha többé ne történhessen meg veled!
 

Siker titka

Felejtsd el az elkötelezettséget, a motivációra fokószálj

Igyekezz mindig tudatosan motiválni magad a célod elérése érdekében. A motiváció szüli az elkötelezettséget, és ez fordítva is igaz: ha eléggé elkötelezett vagy, nem hagyod, hogy motiválatlan légy. A lényeg az, hogy tartsd meg magadban a tüzet! Ha eldöntötted, hogy az a bizonyos dolog a tiéd lesz, hogy azt a bizonyos célt eléred, tarts ki mellette!

A tudásra figyelj, ne az eredményekért élj

Mivel egy számodra eddig ismeretlen útra léptél, valószínűleg nem leszel képes elsőre lehozni a csillagokat az égről, és ez így van jól. Ha az eredmények befolyásolják a motivációdat, valószínűleg az olyan szeszélyes lesz, mint az időjárás… Az eredmények helyett tehát a megszerzett tudás és tapasztalat hajtson. Ha ma kudarcot vallottál, holnap jobb lehetsz!

Ne vegyél mindent annyira komolyan

Tedd inkább szórkaoztatóvá a célodhoz vezető utat, nem kell mindent olyan véresen komolyan venni. Minél komolyabban veszel valamit, annál nagyobb érzelmi súlyt helyezel a válladra, és annál tragikusabban éled majd meg, ha esetleg akadályokba ütközöl, vagy rendszeresen elbuksz. Tudod mi jelzi, hogy végre elindultál a célodhoz vezető úton? A kudarcok!

hirdetes

Zárj ki minden zavaró tényezőt

Figyelemelterelés, kelletlen tanácsok, jelentéktelen részletek. Azok, amik elterelik a figyelmed arról, amire vágysz, és amikből ha sok van, akár el is téríthetnek az utadról. Készíthetsz egy listát is azokról a dolgokról vagy tevékenységekről, amik csak az idődet pazarolják, így könnyebb lesz a hétköznapokban is azonosítanod őket.

Ne másoktól várd a sikert vagy a megerősítést

Hogy sikerül e elérned a célod, csak rajtad áll. Ne másokra támaszkodj, ne másoktól várd a segítséget. A saját tetteid és kitartásod felett van hatalmad, ne bízd másra a lényeges feladatokat, ne akard, hogy ők terelgessenek az úton.

hirdetes

Legyenek konkrét, jól körülírható céljaid

Tervezz, tervezz, tervezz és tervezz újra. Legyenek jól körülírható, pontos céljaid, amikhez érdemes határidőt is rendelned. Ha nincs egy célnak határideje, akkor az örökkévalóságig is húzhatod. A határidő neked segít, nem másnak. Az elméleti célokhoz vezető utat lebonthatod alcélokra, hiszen ez késztet majd valódi cselekvésre.


Vezesd tudatosan a gondolataidat

A gondolataid befolyásolják az érzelmeidet, az érzelmeid a hozzáállásodat, a hozzáállásod a cselekedeteidet. Tudatosan kell vezetned a gondolataidat pozitív irányba, hiszen ha minden akadály után összeomlasz, az sehova sem vezet. Próbáld mindig a jót látni a dolgokban, maradj aktív, cselekedj!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

eladási kvóta

Egy termékvonal, egy vállalati divízió vagy egy kereskedelmi képviselő számára... Tovább

minõségirányítás

összehangolt tevékenységek egy szervezet vezetésére és szabályozására, a minõség... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság