notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az .eu után jön a .asia domain is

hirdetes

Az .eu után jön a .asia domain is

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az ICANN elõzetes engedélyét adta az .asia domaintartomány megnyitására.

   

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!


 

  Az .eu után jön a .asia domain is

A domain nevek legfõbb hatósága, az ICANN a múlt hétvégén tartott ülésén úgy határozott, hogy megkezdi egy új domain tartomány bevezetésével kapcsolatos tárgyalásokat. Az új végzõdés, a .asia kezelésére a DotAsia Organization Ltd. nevû cég nyújtotta be pályázatát. Az új tartomány az ázsiai területen mûködõ szervezetek és magánszemélyek számára lesz igényelhetõ.

Az ázsiai domain tartomány bevezetésekor a holnap kezdõdõ európai végzõdés, az .eu kiosztása során felhalmozódott tapasztalatokat szeretnék felhasználni, azonban több kardinális különbség is található a .eu és a .asia között.

hirdetes

Az különbség, hogy az .eu kizárólag az Európai Unióban tevékenykedõ cégek , intézmények és magánszemélyek által igényelhetõ. Ez az igénylõi kör jól behatárolható, de Ázsiában nincs az Európai Unióhoz hasonló, egységes szervezet, így az igényléshez szükséges feltételrendszer felállítása is nehézséget okozhat. Törökország példája szemlélteti legjobban ezt: Ankara már benyújtotta csatlakozási kérelmét Brüsszelnek, azonban földrajzilag Törökország 80%-a ázsiai területen fekszik.

A másik nagy probléma a .asia bevezetésénél a földrész nyelvi sokszínûségébõl eredõ számos írásjel alkalmazása. Bár ezen akadály már részben leküzdésre került a nemzetköziesített domain nevek esetén, de mégis lassabb bevezetést eredményezhet a .eu megjelenéséhez képest.

hirdetes
A megválaszolandó kérdések leküzdése hónapokat vehet igénybe. Szkeptikusabb szekértõk szerint azonban az elsõ .asia végû cím megjelenéséig akár több év is eltelhet. Vélhetõen utóbbi álláspont áll közelebb a valósághoz, mivel a .eu megjelenése is közel öt éven keresztül tartott.


 Forrás: Kerekes P. András

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

piac

A marketing szempontjából a vállalat számára folyamatosan változó értékesítési... Tovább

marketing

Szűkebb értelemben: olyan vállalati tevékenység, amely a vevők/felhasználók igényeinek... Tovább

Tovább a lexikonra