notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A domain névvel kapcsolatos beállítások

hirdetes

A választott domain név beállítása

Gyánó Péter
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az idők során megváltoztatta a Google az előnyben részesített domain névvel kapcsolatos beállításokat a webmaster eszköztárban.

Az előnyben részesített domain névvel megadható, hogy egy domain névnek a www-vel kiegészített változatát vizsgálja-e a google, vagy pedig anélkülit pl. http://www.pelda.com vagy http://pelda.com . Amikor ez a lehetőség ki lett alakítva az eszköztárban, a Google hozzáadta a nem választott változatot is fiókunkhoz annak érdekében, hogy azon is követni tudjuk a statisztikákat. De sokan visszajeleztek, hogy ez így megtévesztő, ezért megváltoztatta a Google ezt a beállítást:

  • új domain hozzáadása esetén nem adja hozzá mindkét változatot az ügyfélfiókhoz
  • a már meglévő domainek közül csak az előnyben részesítetthez lehet sietmap-et feltölteni
  • illetve egy idő után a google kitörli a fiókjaink közül ezeket


Természetesen lehetőség van kézi felvétellel hozzáadni a fiókunkhoz a ki nem választott domain név változatot is.

Ezzel kapcsolatban közzétett a google kérdés-válasz listát is:

Miután beállítunk egy új domaint, mennyi idő múlva látszanak benne változások?

Ez az időintervallum nagyon sok tényezőtől függ (pl. milyen gyakran kutatja fel a google robot az oldalt, mennyi oldal lesz beindexelve a nem választott domain módozatban). Azt ajánljuk, hogy a beállításaid után néhány hét elteltével nézd meg a változásokat.

hirdetes

A választott domain elnevezés lekezelése szűréssel vagy átirányítással történik? A keresési listákon a választott elnevezésem fog szerepelni?

A választott elnevezés nem szűréssel lesz vizsgálva. Amikor kiválasztod valamelyik elnevezést, a következő lesz érvénybe:

  • Ügyelj arra, hogy az oldaladon használt linkek minden esetben megegyezzenek a választott elnevezéseddel (akár www-vel van beállítva, akár anélkül). Ez nagyban segít az PageRank (oldal besorolás) felállításakor is.
  • Abban az esetben, ha tudjuk hogy mindkét URL verzió ugyanarra az oldalra mutat, a google robot a kiválasztott elnevezést fogja bejárni.
  • A keresési listákon a választott domain elnevezésed szerint fognak szerepelni a linkjeid. Ha pl. a listákon szerepelnek www verziójú linkek, és te beállítasz egy www nélküli elnvezést az eszköztárban, akkor egy idő után észre fogod venni, hogy a listákon le fognak cserélődni az általad kiválasztott nevűre a linkek.
  • hirdetes


Ha beállítottam az oldalamra 301-es átirányítást, hogy a www és az anélküli hívások ugyanarra mutassanak, szükséges akkor még ezt az előnyben részesítést beállítanom?

Nem szükséges ezt beállítanod, mert tudjuk követni az átirányításod. De mégis kihasználhatod ennek a beállításnak előnyeit 2 módon: könnyebben tudjuk egységesíteni linkjeid elnevezését, illetve a google robotot közvetlenül az általad megadott domainre küldjük.

Ha az eszköztárban használom ezt a lehetőséget, szükséges még beállítanom a 301-es átirányítást?

A Googlebot miatt nem szükséges azt beállítanod, de mégis ajánljuk a 301-es átirányítást, ha van rá mód. Ez segíti a többi oldaladra látogatót illetve más kereső robotot. Természetesen a 301-es átirányítással ugyanarra az elnevezésre mutass, mint amit az eszköztárban beállítasz.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

eladási kvóta

Egy termékvonal, egy vállalati divízió vagy egy kereskedelmi képviselő számára... Tovább

minõségfejlesztés

a minõségirányításnak az a része, amely a minõségi követelmények teljesítési... Tovább

Tovább a lexikonra