notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Orvosi maszkok a koronavírus ellen: megemelkedtek az árai az orvosi maszkoknak a koronavírus miatt

hirdetes

Négyszeresére emelték az orvosi maszk árat! Van még ennél is tovább?

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Bár hazánkban még igen ritka látni, hogy valaki maszkot viselne az utcán, a Kínából eredő koronavírus miatt az egész világon hatalmas hiánycikké vált az orvosi maszk. Igen, Magyarországon is minden patika kifogyott belőle, de már a nagykereskedelmekben is alig akad néhány. 

Orvosi maszkok használata a koronavírus ellen

Elfogytak az orvosi maszkok

A patikákból elfogytak az orvosi maszkok, az influenzajárvány, illetve a vuhani koronavírus okozta pánik miatt. Több patikában váró listára kerülnek a maszkot vásárolni szándékozók, és senki sem tudja megmondani, hogy mikor érkezik új árú. Több patikában is arra hivatkoznak, hogy a nagykereskedelmek is kifogytak a maszkokból, így nem tudják mikor számíthatnak utánpótlásra.

Ahol lehet maszkot kapni, ott négyszeres áron

Úgy tűnik a kereslet-kínálat törvényszerűsége zajlik az orvosi maszkok piacán is, ugyanis vannak olyan webshopok, ahol bár felhívják a figyelmet, hogy a kiszállításuk lassul a nagy rendelésszám miatt, de lehet maszkot rendelni, viszont a január elejihez képest négyszeres áron. Míg január elején egy maszkért 25 forintot kértek el, most ugyanaz a termék 100 forintba kerül. 

hirdetes

A webshop a beszállítói árak emelkedését nevezte meg az áremelkedés okának. Ha belegondolunk akkor ez várható volt, ha valamiből hiány van, akkor az ára emelkedni szokott, akinek szüksége van rá, az valószínűleg ezen az áron is meg fogja rendelni. 

Nem egyedi esetről van szó

hirdetes

De persze ez nem egyedi eset. Kínában rengetegen vásároltak fel maszkokat, valamint védőruhákat nagy mennyiségben, majd verték fel az árakat. A kormány jelezte is, hogy szigorúan fel fog lépni velük szemben, de persze most nem ez az elsődleges, hanem a járvány megfékezése.
Egyes hírek szerint egyébként már megkezdték a maszkok nagymennyiségű után gyártását. Arról, hogy a maszk elegendő védelmet jelent- e a koronavírussal szemben, ebben a cikkben olvashatsz bővebben: koronavírus!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Affinitás marketing

Olyan marketing szemléletmód, amely a felhasználók azon csoportjára koncentrál, akik... Tovább

Google Wave

Mi is a Google Wave? A Google Wave egy új online eszköz, amellyel real-time, azaz valós idejű... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek