notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Van olyan ország, ahol nincs koronavírus: Hihetetlen, de igaz: ebbe a 15 országba még nem jutott el a koronavírus

hirdetes

Hihetetlen, de igaz: ebbe a 15 országba még nem jutott el a koronavírus

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Már mutatjuk is hova kell nyaralást szervezni idén, melyik az a 15 ország, ahova még nem jutott el a koronavírus. Noha a járvány januári kirobbanásakor én még abban is teljesen meg voltam győződve, hogy hozzánk sem jut el a vírus, most szinte a világ minden pontján jelen van, kivéve ezt a 15 országot. Míg nem is olyan rég arról vezettünk listát, hogy hol jelent meg a vírus, most azon lepődünk meg, hogy van olyan ország, ahová még nem jutott el a koronavírus, hát nem furcsa ez?

Országok, ahova nem jutott el a koronavírus

Észak-Korea

Észak-Koreával indítanám a sort, mert ez egy kicsit kakukktojás. Hivatalosan nem jelent meg a koronavírus, hangsúlyozom hivatalosan. A szoros kapcsolata Kínával okot ad arra feltételezésre, hogy nagy valószínűséggel csak eltitkolják, ahogyan azt is, hogy mi történt Kim Dzsongunnal!

Türkmenisztán

Türkmenisztánban nemhogy nincs koronavírussal fertőzött személy, betiltották magát a koronavírust is, hogy hogyan, arról ITT olvashatsz részletesen!

Tádzsikisztán

Szinte hihetetlen, hogy a Kínával szomszédos országban ne lenne koronavírussal fertőzött személy, de a hivatalos jelentések szerint nincs.

Mikronéziai Szövetségi Államok

1678 mérföld hosszan a Csendes-Óceánon 607 szigetet foglal magában az állam, ahol még egyetlen koronavírussal fertőzött személyt sem regisztráltak. Ezek között a szigetek között vannak olyanok is, ahol olyan közösségek élnek, akiknek az egész globális világról fogalmuk sincs, így nem csoda, hogy a koronavírus sem jutott el hozzájuk, de még a híre sem.

hirdetes
hirdetes

Kiribati

Ideje indulni a koronavírus mentes Csendes-Óceán kellős közepében található szigetre, aminek nagy szerencséje, hogy nem valami egyszerű megközelíteni. Csodaszép korallzátonyai révén tökéletes úti cél búvároknak. Évente körülbelül 6 ezren érkeznek ide, mégis nagyon szigorú intézkedéseket hoztak a belépéssel kapcsolatban a koronavírus miatt, aminek meg is lett az eredménye: eddig egy fertőzöttet sem regisztráltak.

Marshall-szigetek

Az előző szigethez hasonlóan nagyon nehezen megközelíthető, ráadásul a nemzetközi repülőjáratokat is megállították, így vírusmentes övezet maradt ez a terület.

Palau

A Csendes-Óceáni sziget nagy szerencséje, hogy 2018-ban Kína megszakította az országgal a diplomáciai kapcsolatai, a járvány kitörésekor az ország így könnyedén megtilthatta a beutazást Kínából, Makaóból, valamint Hongkongból.

A koronavírusmentes országok listájának további tagjaiért lapozz a következő oldalra!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

megfelelõség

egy követelmény teljesülése 1. MEGJEGYZÉS: Ez a meghatározás... Tovább

szakterületi szakértõ

<audit> személy, aki az auditálandó tárgyra nézve szakismeretét rendelkezésre... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kultúra Külföld Tudomány Utazás