notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Egyre többet költ és vásárol a magyar lakosság

Egyre többet költ és vásárol a magyar lakosság

ich.hu
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egyre többet költ és vásárol a magyar lakosság

Különbözők a vásárlási szokások


Korcsoport szerint különbözőek a vásárlási szokások – mondják a szakemberek. Az idősebbek tudatosabbak, gyakran keresik az akciókat. Varga István szerint vannak az úgynevezett „eszesebb” vásárlók, akik átgondolják az akciókat, és ahhoz mérten döntenek arról, hogy valóban érdemes-e megvásárolni az adott terméket. Ez azért fontos, mert nem biztos, hogy az adott akció valóban akciós egy termék, ezért érdemes utánanézni, akár más boltokban is tájékozódni az árakról.

Élelmiszerre 2018-ban mintegy 1800 milliárd forintot költöttek a vásárlók, ami 7 százalékos növekedés 2017-hez képest. A CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója arról beszélt, náluk a jó minőségű termékek mellett az ár a legfontosabb tényező. Fodor Attila úgy fogalmazott, alapvetően az ár-érték arányt figyelik a legnagyobb mértékben, de arra is ügyelnek, hogy az adott terméket hol állították elő.

hirdetes


Továbbra is népszerűek a magyar termékek


Megjegyezte, a magyar termékek továbbra is népszerűek, de a márkáknak is jelentős szerepük van, hiszen a vásárlók megbíznak a nagy múlttal rendelkező, jó nevű márkákban, amely egyfajta minőségi védjegyet is biztosít – hívta fel a figyelmet.

hirdetes


Egy-egy akció üzleteikben néhány napig vagy akár egy hétig is eltarthat – mondta Fodor. Megjegyezte, a vásárlók megnézik, hogy az adott termékek milyen áron kaphatók, de az elmúlt években egy egyre inkább az ár-érték arány szempontja fontos a vásárlóknak. Ez azt jelenti, hogy a számukra kedvező áron elérhető termékeknek megvizsgálják a beltartalmi értékét és a súlyát is.


A stabil gazdasági mutatók és a reáljövedelmek emelkedésének köszönhetően a lakosság vásárlóereje 2019-ben is emelkedett, ami további forgalombővülést hozhat a kereskedelem egészében.

Forrás: MTI.hu/HIRADO.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 110

Átlagos értékelés: 4.7

Érdekességek Gazdaság Hírek Magyarország Magyarság

Szótár

környezeti előirányzat

környezeti előirányzat A szervezetre vagy annak részeire vonatkozó, a környezeti célokból... Tovább

objektív bizonyíték

valaminek a meglétét, vagy igaz voltát alátámasztó adatok ... Tovább

Tovább a lexikonra