notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 tipp friss vállalkozásod fellendítésére: 5 egyszerű, de kihagyhatatlan tipp, hogy felvirágoztathasd friss vállalkozásod

hirdetes

5 egyszerű, de kihagyhatatlan tipp, hogy felvirágoztathasd friss vállalkozásod

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Bármilyen fába is vágtad a fejszéd, egy biztos: egy friss vállalkozás felfuttatása nem kis feladat, de már most előre szeretnénk vetíteni, hogy fenntartani sem az. Vannak azonban olyan alapvető igazságok az üzleti életben, amiket sokan sajnos semmibe vesznek, pedig minden friss vállalkozónak szem előtt kellene tartania őket. Az alábbi 5 is éppen ilyen!

Tippek friss vállalkozásoknak

Azonosíts, mérj, elemezz

Mit ér a befektett munka és pénz, ha nem tudod nyomon követni a halasád. Minél többet tudsz az üzleti folyamatokról, amik a vállalkozásodat érintik, annál több lehetőséged lesz javítani azokon. Az adatok több forrásból is származhatnak, a lényeg, hogy légy velük tisztában. Ilyen alapvető információk például az alábbiak is:

  • Mi a terméked/szolgáltatásod legnagyobb előnye, miért kedvelik azt az ügyfeleid?
  • Mik a legnagyobb problémák a termékeddel, szolgáltatásoddal kapcsolatban, mire érkezik a legtöbb panasz?
  • Mik a legnagyobb buktatók a termékeddel, szolgáltatásoddal kapcsolatban?
  • Melyik üzleti folyamat nyeli el a legtöbb pénzt?
  • Stb.

Ha segítségre van szükséged, kérj

Segítséget kérni egy hozzáértőtől vagy profitól nem szégyen, de az igen, ha azért buksz el valamit, mert képtelen voltál segítséget kérni, és azt hitted, te magad is meg tudod oldani az adott feladatot vagy problémát. Vállalkozóként nem kell mindenhez értened. Nem kell tisztában lenned a könyvelés, a marketing, a sales, a beszerzés, stb. minden egyes részletével, hiszen nem vagy mindentudó. A segítségkérés nem mást bizonyít, mint azt, hogy hajlandó vagy mindent megtenni azért, hogy hatékonyabbá tedd céged működését.

hirdetes

Tervezd tudatosan a kiadásaid! 

Egy induló vállalkozásban nem is annyira a bevétel hiánya jelenti a problémát, sokkal inkább az olyan kiadások amelyre nincs feltétlen szükséged. Sokan azonnal hatalmas irodába költöznek, pedig a rendelkezésre álló hely néhány okos térelválasztó megoldással, például mozgatható fallal gyorsan és költséghatékonyan alakítható át. 

Ugyan így, kezdésnek nem feltétlen van szükséged a legdrágább kütyükre! Persze, arra ügyelj hogy kollégáid hatékonyságát semmi ne akadályozza, de a felesleges pénzszórásnak sincs még itt az ideje. 

hirdetes

 

Tanulj meg nemet mondani

Munkatársnak, beszállítónak, stb. Nagyon fontos, hogy kétségek nélkül tudj nemet mondani mindenre, ami nem visz közelebb cégső célodhoz, vagy hátráltat annak elérésében. A növekedés áldozatokkal jár, ezt ne feledd!

Az időbeosztáson sok minden áll vagy bukik

Az idő pénzt. Lehetsz akármilyen szorgalmas, dolgozhatsz akármennyit, ha az időbeosztásod nem elég precíz és hatékony, az sajnos sok mindent hátráltat majd, például az üzleti fejlődésedet is. Ha elsőre nem tudod belőni a tökéletes időbeosztást, nem gond, tesztelj! Egy idő után rájössz majd, mi az, amire több időt kell szánnod, és mi az, amire legkevésbé sem érdemes. 

Próbálj alkalmazkodni

Ritka az az üzleti terv, ami tökéletes pontossággal valósul meg. Biztos lehetsz benne, hogy lesznek akadályok és buktatók, ha pedig nem tudsz alkalmazkodni, lehúzhatod a rolót. Néha muszáj lesz hirtelen venni egy óriási kanyart, és más irányba indulni. Szinte minimális arra az esély, hogy minden úgy történik majd, ahogy eltervezted.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Egészségügyi Minisztérium

Egészségügyi Minisztérium története   Az egészségügy minisztériumi szintű... Tovább

eltérési engedély

a termék létrehozása elõtt adott hozzájárulás egy termék (3.4.2.) eredetileg... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek