notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 tipp friss vállalkozásod fellendítésére: 5 egyszerű, de kihagyhatatlan tipp, hogy felvirágoztathasd friss vállalkozásod

hirdetes

5 egyszerű, de kihagyhatatlan tipp, hogy felvirágoztathasd friss vállalkozásod

CZs
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Bármilyen fába is vágtad a fejszéd, egy biztos: egy friss vállalkozás felfuttatása nem kis feladat, de már most előre szeretnénk vetíteni, hogy fenntartani sem az. Vannak azonban olyan alapvető igazságok az üzleti életben, amiket sokan sajnos semmibe vesznek, pedig minden friss vállalkozónak szem előtt kellene tartania őket. Az alábbi 5 is éppen ilyen!

Tippek friss vállalkozásoknak

Azonosíts, mérj, elemezz

Mit ér a befektett munka és pénz, ha nem tudod nyomon követni a halasádos. Minél többet tudsz az üzleti folyamatokról, amik a vállalkozásodat érintik, annál több lehetőséged lesz javítani azokon. Az adatok több forrásból is származhatnak, a lényeg, hogy légy velük tisztában. Ilyen alapvető információk például az alábbiak is:

  • Mi a terméked/szolgáltatásod legnagyobb előnye, miért kedvelik azt az ügyfeleid?
  • Mik a legnagyobb problémák a termékeddel, szolgáltatásoddal kapcsolatban, mire érkezik a legtöbb panasz?
  • Mik a legnagyobb buktatók a termékeddel, szolgáltatásoddal kapcsolatban?
  • Melyik üzleti folyamat nyeli el a legtöbb pénzt?
  • Stb.

Ha segítségre van szükséged, kérj

Segítséget kérni egy hozzáértőtől vagy profitól nem szégyen, de az igen, ha azért buksz el valamit, mert képtelen voltál segítséget kérni, és azt hitted, te magad is meg tudod oldani az adott feladatot vagy problémát. Vállalkozóként nem kell mindenhez értened. Nem kell tisztában lenned a könyvelés, a marketing, a sales, a beszerzés, stb. minden egyes részletével, hiszen nem vagy mindentudó. A segítségkérés nem mást bizonyít, mint azt, hogy hajlandó vagy mindent megtenni azért, hogy hatékonyabbá tedd céged működését.

hirdetes

Tanulj meg nemet mondani

hirdetes

Munkatársnak, beszállítónak, stb. Nagyon fontos, hogy kétségek nélkül tudj nemet mondani mindenre, ami nem visz közelebb cégső célodhoz, vagy hátráltat annak elérésében. A növekedés áldozatokkal jár, ezt ne feledd!

Az időbeosztáson sok minden áll vagy bukik

Az idő pénzt. Lehetsz akármilyen szorgalmas, dolgozhatsz akármennyit, ha az időbeosztásod nem elég precíz és hatékony, az sajnos sok mindent hátráltat majd, például az üzleti fejlődésedet is. Ha elsőre nem tudod belőni a tökéletes időbeosztást, nem gond, tesztelj! Egy idő után rájössz majd, mi az, amire több időt kell szánnod, és mi az, amire legkevésbé sem érdemes. 

Próbálj alkalmazkodni

Ritka az az üzleti terv, ami tökéletes pontossággal valósul meg. Biztos lehetsz benne, hogy lesznek akadályok és buktatók, ha pedig nem tudsz alkalmazkodni, lehúzhatod a rolót. Néha muszáj lesz hirtelen venni egy óriási kanyart, és más irányba indulni. Szinte minimális arra az esély, hogy minden úgy történik majd, ahogy eltervezted.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

követelmény

kinyilvánított igény vagy elvárás, amely általában magától értetõdõ vagy... Tovább

globális marketing

A differenciálatlan marketingstratégia speciális esete, melynek keretében a vállalat azonos... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Gazdaság Hírek