notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Eladási rekordot döntött az Alibaba az Egyedülállók napján

hirdetes

Eladási rekordot döntött az Alibaba az Egyedülállók napján

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

November 11-én lezajlott a világ legnagyobb online vásárlási eseménye Kínában. A Singles’ Day-t, azaz az „Egyedülállók napját” idén 11. alkalommal tartották meg az ázsiai országban, az esemény legnagyobb nyertese pedig a szintén kínai Alibaba lett.

Eladási rekord a Szinglik napján

Az Egyedülállók napján mindössze 16 és fél órányi értékesítési őrület több mint 30,8 milliárd dollárnyi bevételt eredményezett, túlszárnyalva ezzel a tavalyi évben is megdöntött rekordot. Az ünnepnapként tartott esemény megnyitóján még Taylor Swift is fellépet, és ezzel kezdetét is vette a 24 órás vásárlási maraton.

Ez volt az Alibaba első Egyedülállók napja, mióta az alapító Jack Ma távozott a cégtől. Helyére Daniel Zhang lépett még korábban 2019-ben, miután Ma úgy döntött, hogy inkább jótékonysággal és oktatással szeretne foglalkozni.

A cég elmondása szerint kicsivel több, mint egy perccel az ünnepnap megnyitója után egymilliárd dollárnyi értékesítést bonyolítottak le.

„Az első óra alapján […] nagyon meglepődnék, ha a végeredmény nem haladná meg a 32 milliárd dollárt” – mondta Daniel Newman, a Futurum Research technológiai elemzője.

A megrendelések száma 16 óra alatt érte el az egymilliárdot, ezzel megdöntve a 2018-as összes értékesítés rekordját

hirdetes

Mi az az Egyedülállók napja?

Az Egyedülállók napjának története 2009-ben kezdődött, amikor még csak 27 kereskedő vett részt az eseményen, aminek célja eredetileg az volt, hogy felhívja a figyelmet az online vásárlás előnyeire. Idén már több, mint 200 ezer márka volt részese Singles’ Day-nek.

Az esemény ötletével az Alibaba állt elő az egyedülállók számára, hogy nekik is legyen ünnepelniük valamit a Valentin-nap helyett. Az Egyedülállók napja ma a világ legnagyobb online értékesítési eseménye, ami már tavaly is meghaladta a Black Friday és a Cyber Monday összesített értékesítéseinek számát.

Az esemény előtt félő volt, hogy a kínai vásárlóknak nem lesz kedvük amerikai termékeket vásárolni a két ország között fennálló kereskedelmi feszültségnek köszönhetően. A világ két legnagyobb gazdasága jelenleg is kereskedelmi háborúban áll egymással, aminek eredményeképp mindkét fél több milliárd dollárnyi vámot vetett ki a másik termékeire.

hirdetes

A viszály súlyos csapást mért a kínai gazdaságra, ami a feszültségeknek köszönhetően egyre inkább lelassul. Az Egyedülállók napja azonban megmutatta, hogy a vásárlók milyen érzéseket fűznek a körülményekhez.

Az Alibaba a tőzsdén?

Az Alibaba az évek során egy online piactérből egy gigászi webáruházzá nőtte ki magát, ami a pénzügyi szolgáltatásoktól kezdve a mesterséges intelligenciáig számos terület iránt érdeklődést mutatott már.

Kína egyik legnagyobb cégeként 480 milliárd dollárra értékelik, és úgy tűnik, hogy a Hong Kong-i tőzsdepiacra is be szeretne kerülni. A jelentések szerint az Alibaba – ami az amerikai tőzdepiacon már most is jelen van – hamarosan bejelenti majd, hogy több milliárd dolláros értékben meghirdetné részvényeit Hong Kongban.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

marketingauditálás

Egy vállalat marketingkörnyezetének, -célkitűzéseinek, -stratégiájának és... Tovább

Szeretem a bankom

A Budapest Bank szeretem a bankom kampányának online marketing csődje, avagy amikor nem... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek