notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Eláraszt minket az elektronikus szemét

hirdetes

Eláraszt minket az elektronikus szemét

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Sok millió tonna elektronikai hulladék marad feldolgozatlanul és kezeletlenül, pedig tele van mérgezõ anyagokkal és veszélyes nehézfémekkel - hívta fel a figyelmet csütörtökön jelentésében a Greenpeace nemzetközi környezetvédõ szervezet.

Feldolgozatlan elektronikai eszközök


A tévékészülékek, számítógépek, mobiltelefonok és egyéb elektronikai eszközök több mint 80 százalékát nem dolgozzák fel az Egyesült Államokban, az Európai Unióban pedig 75 százalékos ez az arány. Indiában az elektronikai eszközök 99 százalékával nem történik semmi, ha tönkremennek - állítja a Greenpeace.
hirdetes

Veszélyes anyagok


Csak tavaly egymilliárd mobiltelefont vásároltak az emberek világszerte, és ezek a készülékek tele vannak veszélyes anyagokkal: ólommal, higannyal, kadmiummal, berilliummal és égésgátló anyagokkal.

Új rendelet lépett életbe


Az Európai Unióban 2005 augusztusában lépett érvénybe az a rendelet, amelynek alapján az elektronikai cégek kötelesek visszavenni tönkrement termékeiket, ami az újrahasznosítást segíti elõ. A jelentést több mint száz forrás alapján írták meg a Greenpeace szakemberei, és azért most tették közzé, mert a napokban vizsgálják felül az Európai Bizottsággal az elektronikai hulladékokra vonatkozó irányelveket.
hirdetes

Exportált hulladékok


A Greenpeace arra is felhívta a figyelmet, hogy a veszélyes elektronikai hulladék egy részét illegálisan olyan országokba exportálják, mint Kína, India és Thaiföld, ahol szétszedik és újrahasznosítják a tönkrement készülékeket, de az eljárás rendkívül veszélyes a munkások és a környezet számára. Európában tilos az ilyesfajta export, ám az Egyesült Államokban nem - mutattak rá a Greenpeace kutatói.

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

direct response

Válaszra ösztönző Direct Marketing vagy egyéb marketing tevékenység. Eszközei lehetnek:... Tovább

Belső referenciaár

Az az érték, melyet a fogyasztó egy adott áruért indokoltnak tart megadni. Tovább

Tovább a lexikonra