notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

2009-től elektronikusan is árverezhetők ingatlanok és ingóságok árverezése a becsérték meghatározása fontos a megfeleló vételár eléréséhez

hirdetes

2009-től indul az elektronikus árverés

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

2009 januárjától lehetőség nyílik a 100 ezer forint feletti ingóságok és ingatlanok elektronikus árverezésére, a törvénymódosításoknak köszönhetően.

Ingatlanok is árverezhetőek

A 100 ezer forint becsült értéket elérő ingóságok, de akár ingatlanok is árverezhetők. A végrehajtók kamarája üzemelteti az ehhez szükséges rendszert. A végrehajtó az elektronikus árverések nyilvántartásában teszi közzé az árverési hirdetményt. Ebben található az árverési időtartam, az előleg, és a legalacsonyabb vételár is.

Akik részt kívánnak venni az árverésen (vagyis az árverezők), azoknak be kell kerülniük az árverezők elektronikus nyilvántartásába. Ebbe csak a végrehajtók tekinthetnek be, és abból adatok csak a bíróságnak, a nemzetbiztonsági szolgálatoknak, valamint a büntető ügyben eljáró hatóságoknak adhatók ki.

hirdetes

Az árverésre való jelentkezés

A rendszerbe bejelentkezett felhasználó elektronikus formában tehet ajánlatot a licitnapló lezártáig. A rendszer a vételárat folyamatosan rögzíti, de nem teszi közzé a becsérték egynegyedét el nem érő ajánlatokat.

A licitnapló a hirdetmény közzétételét követő 15. nap 20. órájáig tart. Üzletrész értékesítésekor a tulajdonostársnak elővásárlási joga van, amit a licitzárást követő 5. munkanap 20. órájáig teheti meg és a legmagasabb összeget kínáló helyébe léphet. Ez szintén elektronikusan elvégezhető művelet

hirdetes

Az árverési vevőt - aki megnyerte a licitet - a végrehajtó felhívja, hogy 15 napon belül jelenjen meg az irodájában és írja alá az árverési jegyzőkönyvet. Ha ezt elmulasztja, elveszti az előleget.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Szeretem a bankom

A Budapest Bank szeretem a bankom kampányának online marketing csődje, avagy amikor nem... Tovább

hatékonyság

az elért eredmény és a felhasznált erõforrások viszonya Tovább

Tovább a lexikonra