notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Akár már most leadhatóak online a tavalyi bevallások

Már elérhető az idei eSZJA online rendszere

SzSz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az adóhivatal honlapján január 7-től már minden bevallási információ elérhető. Azok, akik maguknak készítik bevallásukat, már hozzá is férhetnek a 18SZJA webes kiltöltő programhoz és leadhatják bevallásukat. – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Adóbevallás 2019

A NAV online felületén már bárki leadhatja a 18SZJA jelű személyijövedelemadó-bevallását. Akik maguknak készítik bevallásukat, azok használhatják a webws kitöltő progrmot is, amellyel könnyedén leadhatók a szükséges dokumentumok. Az elkészült bevallásokat az Ügyfélkapu rendszerén át kényelmesen beküldheti bárki. 

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal emellett továbbra is lehetőséget ad a papíralapú beadásra is, amit akár az Általános Nyomtatványkitöltő Programmal (ÁNYK) elkészíthetnek. A papíralapú kitöltéshez szükséges üres bevallási nyomtatvány és kitöltési útmutató kinyomtatható a NAV eSZJA oldaláról, illetve beszerezhető a NAV bármely ügyfélszolgálatán. Akiknek nem kell elektronikus kapcsolatot tartaniuk a NAV-val, továbbra is beküldhetik postán bevallásukat.  

hirdetes

 

 

A bevallást beküldő adózók nagy része tavaly már azonban az online felületet használta. A NAV-felület természetesen akkor is alkalmas a bevallás elkészítésére, ha valaki nem az Ügyfélkapun nyújtja be a bevallását.

 

 

Az egyéni vállalkozásoknak is figyelniük kell

A NAV idén a magánszemélyeken túl az egyéni vállalkozóknak is készít adóbevallási tervezetet a mezőgazdasági őstermelőkhöz és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyekhely hasonlóan. Az egyéni vállalkozóknak az adott tevékenységükből származó jövedelemmel, és az adóhatósági nyilvántartásokban nem szereplő adatokkal is ki kell egészíteniük a tervezetet beküldés előtt. 

 

Az szja-bevallási és befizetési határidő egységesen, valamennyi adózóra vonatkozóan 2019. május 20.

 

 

A saját adóbevallási tervezeteket március 15-től bárki megnézheti az Ügyfélkapun keresztül a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető eSZJA oldalon.

hirdetes

Akinek nincsen Ügyfélkapuja, az március 18-tól többféle módon, adóazonosító jele és születési dátuma megadásával kérheti a tervezet postázását: SMS-ben (06-30/344-4304), a NAV honlapján elérhető web űrlapon, levélben, formanyomtatványon (BEVTERVK), telefonon, a 1819-es hívószámon, valamint az ügyfélszolgálatokon (SMS-ben ezt a formát kell alkalmazni: SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn).

 

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet rendelkezni elektronikusan és papíron is – emlékeztetett az adóhivatal.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 196

Átlagos értékelés: 5.0

Adó Belföld Gazdaság Hírek

Szótár

Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium

Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium bemutatkozása   Az Igazságügyi és Rendészeti... Tovább

rendszer

egymással kapcsolatban, vagy kölcsönhatásban álló elemek összessége Tovább

Tovább a lexikonra